reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 10.07.2020 2321 Görüntüleme

KIŞ KIŞLIĞINI YAPMAKTAN VAZGEÇMEZ – 2

Geçen yazımızda sözde Müslüman din kardeşlerimiz olan Mısır, Suudi Arabistan ve BAE (Birleşik Arap Emirlikleri’nin) küresel komplonun maşası olarak, Akdeniz Egemenlik alanları, Ege, Suriye, Libya, PKK/PYD-terör vs. gibi her alanda Türkiye’nin aleyhine, Musevi İsrail, Hristiyan Rum-Yunan ikilisi, ABD, Fransa ve diğer AB üyeleri ile işbirliği yaptıklarından bahsetmiştik.

Türk’e, Türklüğe, kurulan Büyük Kumpası, görmek lazım. Osmanlıya göre;

–          Araplar “KAVMİ NECİP”,

–          Ermeniler “Milleti Sadıka”,

–          Rumlar ise “Romalılar” oluyordu! Gelin görün ki bu kesimler hep dış güçlerin maşası oldular ve Türk’e, Türkiye’ye (Osmanlı’ya), Padişaha-Halife’ye- özetle vatana ve millete ihanetten vazgeçmediler.(1a)

Geçen hafta kaldığımız yerden yazıya devam ediyoruz…

  1. Rusya’nın desteğini alan Esad, Türkiye’nin Suriye operasyonları için risk oluşturmaktadır. Fırat’ın batısında bir bölüm Türkiye tarafından kontrol altına alınmış ama maalesef çok iddialı olmamıza rağmen Fırat’ın doğusundaki Amerikan hakimiyeti engellenememiştir.
  2. ABD ve İsrail, Doğu Akdeniz’de Türkiye karşıtı cepheyle hareket ediyor, Filistin ve Kudüs konusunda Türkiye’nin tepkilerini etkisizleştirmek için BAE ve PYD’yi kullanıyor.
  3. S-400 sorunu, Washington’a göre Türk-Amerikan ilişkilerindeki en önemli sorundur. F-35 sorunu ise S-400 sorununa bağlanmış bir alt sorundur. Ama S-400 aynı zamanda Ankara açısından bir karttır.(2)
  4. ABD’nin, Fetö’yü koruyup kollaması ve iade etmemesi de önemli bir sorundur.
  5. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in 25 yıldır İsrail’le birlikte çalıştığının ortaya çıkması, Çek’lerden aldığı silahları Libya’da Hafter’e göndermesi affedilemez…
  6. Vahabi Suudi Arabistan Yönetimi, Türkiye’den ne olursa olsun tüm ürünlerin alınmasını yasakladı. Böyle Müslüman din kardeşi düşman başına…
  7. BAE, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Kuveyt’in de aralarında bulunduğu, beş Müslüman Arap ülkesi, Pençe-Kaplan operasyonunun “uluslararası hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle karşı çıkmışlardır.
  8. Libya’da muhalif General Hafter’in kaybetmeye başlaması üzerine, Hafter’in sözde hükümetinin Başbakan Yardımcısı Abdel Salam Al Badri, İsrail medyasına ve Netanyahu’ya gönderdiği mektupta “İsrail ile hiçbir zaman düşman olmadık ve hiçbir zaman da olmayacağız. Tel Aviv’den destek talebimiz var” diyor. İsrail, Rusya, Mısır ve Fransa ise durumu hala Hafter lehine çevirmek için uğraşıyor.
  9. Yunanistan/Kıbrıs Rum Kesimi, Birleşik Arap Emirlikleri ve PYD/PKK, Libya’da Hafter’in bozguna uğramasından rahatsız olmuşlardır.
  10. BAE’nin Şam rejimine İdlip’teki Türk Birliklerine saldırması için maddi destek verdiği bilinmektedir.
  11. BAE, PKK’ya da destek vermekte ve Türk düşmanlığını orada da sürdürmektedir.
  12. Somali’de de Türk üssünün kapatılması için olağanüstü faaliyet içindeki bir ülkedir. Bu küçük ülke boynundan büyük işlere kalkışıyor. ABD ve AB’de Türkiye aleyhine bazı siyasetçileri ve lobileri harekete geçiriyor. (3)
  13. ABD, İsrail ve Rusya gibi ülkeler, Türkiye’nin Somali, Suriye ve Libya politikalarını etkisizleştirmek için BAE’nin parasıyla,
  • Türkiye’de fetö’yü,
  • Suriye’de rejimi,
  • Kandil’de PKK’yı
  • Libya’da Hafter’i desteklemektedir. Rusların paralı lejyonerleri olan Wagner’in finansörü de BAE’dir.(4)
  1. Türkiye’nin askeri nüfuzunun Libya’da sürekli kılma ihtimali, Mısır’daki Sisi yönetimini rahatsız etmekte, Sirte-Jufra hattının kendileri için kırmızıçizgi olduğunu ifade ederek, Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin ilerleyişi sonrası ordusuna sınır dışı operasyonlar için hazır ol emri vermiştir.
  2. Rusya’nın Sirte kentini stratejik bir önem atfettiği biliniyor. Sirte, Cufra Hava Üssü’nün kuzeyinde yer almaktadır. Rusya’nın Cufra’ya Wagner paralı askerlerinin yanı sıra 14 adet Mig-29 ve Su-24 savaş uçağı konuşlandırdığı biliniyor. Rusya’nın Cufra’yı Suriye’deki Hımeymim hava üssü gibi kullanmak istediği anlaşılıyor. Rusya, Sirte’nin Hafter’in elinde tutulması halinde stratejik bir deniz üssü kazanmış, NATO’ya karşı avantajlı duruma gelmiş olacaktır. Bu nedenle Rusya’nın Sirte’nin “kırmızıçizgi olduğu” yönünde açıklamaları var.(5)
  3. Libya’da Türkiye’nin karşısında olan Rusya, desteklediği Hafter’in gerilemesinin intikamını almak için Suriye rejimini Türkiye’ye karşı kışkırtmaktadır.

Elalem, yüzyıldan beri aklından çıkarmadığı Sevr’i hortlatmak, Türkiye’nin gönül ve akrabalık bağı olan, tarihi, sosyal, kültürel coğrafyasıyla ilgilenmesinin önünü kesmek için asla boş durmazken, kendi içimizde dindar-kindar nesil yetiştireceğiz diye milleti birbirine düşman etmenin mantığını anlayamıyorum.

Kendimize haksızlık etmeyelim, her türlü beladan, ATATÜRK’ün rehberliğinde, birlik ve beraberlikle kurtulabiliriz.

Süheyl ÇOBANOĞLU

RUBASAM Bşk. V.

K A Y N A K…………………..:

(1)   Özcan YENİÇERİ, Yeniçağ Gazetesi,23.06.2020 “Tehlikeli üç gelişme!”

(1a) Yusuf KARACA, Yenimesaj.com.tr/kadim-turk-dusmanligi-H1326329.htm

(2)   M. Ali Güller-Cumhuriyet

(3)   Özcan YENİÇERİ, Yeniçağ Gazetesi, 16.06.2020 “Libya’da Durum Riskli ve Karmaşık ”

(4)   Özcan YENİÇERİ, Yeniçağ Gazetesi, 16.06.2020 “Libya’da Durum Riskli ve Karmaşık

(5)   Özcan YENİÇERİ, Yeniçağ Gazetesi, 16.06.2020 “Libya’da Durum Riskli ve Karmaşık

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Bir Babanın Ardından…

Bir Babanın Ardından…

Tema Tasarım | AnatoliaWeb