reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 23.12.2019 2501 Görüntüleme

2019 YILININ SON DERBİSİ

2019 Yılının son derbisi Pazar akşamı oynandı bu derbi aynı zaman da Süper Ligin ilk yarısının sondan bir önceki maçıydı. İyi yönleri, kötü yönleri ve tartışmalı pozisyonlarıyla derbi Fenerbahçe’nin 3-1 lik galibiyetiyle tamamlandı. Maç sonunda Fenerbahçe teknik direktör Ersun Yanal’dan sürpriz bir açıklama geldi. Yanal, “Teknik Direktörü olmayan Fenerbahçe bugün kazandı.” ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından aralarında problem olduğu söylenen Emre Belözoğlu ve sportif direktör Damien Comolli ile ortak basın toplantısı düzenleyen Yanal, “Aramızda problem yok, herkes haddini bilecek” dedi. Ve devamında, galip gelemediğimiz birçok maçtan farklı oynamadık. Fenerbahçe yine o maçlardan birisinde gibi oynadı. Birçok mevkide asıl oyuncusu olmayan Fenerbahçe galip geldi. Biz görevimizi yaptık. Büyük Fenerbahçe taraftarına hediye olsun” açıklamasını tamamladı.

Fenerbahçe bu maç ile; Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı Kadıköy’deki büyük üstünlüğü de devam ettirerek 15 yıldır iç sahada maç kaybetmediği Beşiktaş’a karşı yenilmezlik serisini 18 maça yükseltiyor, puanını 28’e yükselterek ligde 3.ncü sıraya yükseliyor ve lider Sivasspor ile arasındaki puan farkını 6 ya indirerek şampiyonluk yarışında yeniden varım dedi.

Galatasaray ise kaybetmeye devam ediyor, Göztepe ile oynan maç maçı Galatasaray’ın şampiyonluk hesaplarına nokta koyacağı maç oldu. Bu mağlubiyetle liderin 10 puan gerisine düşerek neredeyse şampiyonluk şansını kaybetti. Futbolda herkesin bildiği bir gerçek vardır; takımın orta sahası sahada iyi mücadele etmiyorsa, savaşmıyorsa ve de direnç göstermiyorsa, o takımın galip gelmesine hatta takım gibi görünmesine bile olanak yoktur. Fenerbahçe orta sahasının başarısı ile kazandı, Galatasaray ise orta sahasının başarısızlığı ile iki haftada 5 puan kaybetti.

Şimdi takımlardan bazıları devre arasında taraftarın tepkisini azaltmak için yıldız transfer balonlarını uçurmaya başlayacak bazıları da iddialarını arttırmak için yeterli görmedikleri mevkiler için yabancı oyuncu peşine koşacaklar. Boğazlarına kadar borca batık ve şampiyonlar ligine katılması bile belli olmayan bu kulüplere hangi umut vaat eden genç bir futbolcu gelir, gelecek futbolcular, emekliliği gelmiş futbolun son demlerinde büyük paralar kazanmak isteyen sadece yıldız artıkları olacaktır. Sonuçta takımların borçları daha da artar ve ülkenin milyon Euroları da yurt dışına gitmeye devam eder.

Yeni yılının hepinize sağlık, huzur, mutluluk ve bol kazanç getirmesini dilerim, esen kalın.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb