reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 24.10.2019 1846 Görüntüleme

FUTBOLUN YENİ LİDERLERİ

Süper Ligde şampiyon alan takımlarımızın tek amacı Şampiyonlar Ligine katılım parasını tek başına almak olmuş durumda. Bu sezonun katılımcısı Galatasaray’ın Süper Ligdeki başarısız futboluyla Şampiyonlar Liginde başarılı olmasını beklemek taraftar için ne kadar zor olsa gerek. Ne yazık ki Fatih hala büyük bir umutla başarılı olacağına inanıyor veya inanmak istiyor.

Yılların tecrübesi Fatih hoca herhalde takının PSG ile oynadığı maçta çok iyi oynadıklarını düşünüp neredeyse aynı kadroyla bu maça çıktı. Son yılların en kötü Real Madrid’i Galatasaray’ın orta sahasının tel tel döküldüğü maçta istatistiklere göre maç boyu Galatasaray kalesine 30 a yakın şut attı, kalede Muslera olmasaydı sonuç ne olurdu acaba. Madrid’deki maçta tanrı Galatasaray’ı korusun. Geldiğinden bu yana sakatlığı geçmeyen, büyük umutlar beslenerek ve büyük fedakârlık yapılarak transfer edilen yıldız golcü Falcao, bu maçta da yer almadı. Sezon başında transfer öncesi yapılan sağlık kontrollerinin nasıl şeklen yapıldığının Birkaç maç sonra zayıf bir Anadolu takımına karşı sahaya çıkar ve kazara bir gol atar ve yine bizler onu göklere çıkarırız, yazık bu ülkenin ve takımların paralarına.

Ligde kadro maliyetlerine baktığımızda en kaliteli kadrolar açık farkla 3 İstanbul takımının olduğu inkâr edilmeyecek bir gerçek. Buna karşılık bu takımların çok daha düşük toplamla kurulan Anadolu takımları şu anda Süper Ligi puan olarak en üst sıralarında, futbol olarak da 3 büyüklerden kat ve kat daha üstün konumdalar ayrıca ülke futbolun yeni liderleri konumuna geliyorlar. Böyle devam ederse İstanbul’un büyüklerini yakın bir gelecekte gerçekten çok kötü günler bekliyor. Ayrıca bu takımların başındaki hocalar için de durum aynı. Türk futboluna yön vermiş veya öyle görünen bu hocaların devirleri de bitmek üzere ve aynı yeni Anadolu takımları gibi yeni hocaların başarıları gün geçtikçe artıyor. Bu sezon olmasa bile çok yakın tarihte şampiyonluk yaşamaları çok büyük olasılık gibi görünüyor.

Her şeyin gönlünüzce olmasını diler mutlu günler dilerim.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Yeni Bir Muhalefet Şekli Şart

Yeni Bir Muhalefet Şekli Şart

Tema Tasarım | AnatoliaWeb