reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 24.10.2019 2065 Görüntüleme

AKILLI İNSAN KİTAP OKUR

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 02 – 10 Kasım 2019 tarihleri arasında Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Her yıl 40 bin metrekareyi aşkın sergileme alanında 9 gün boyunca yaklaşık 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla, panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinliklerinden oluşan 300 kültür etkinliğine ve 3000’den fazla imza gününe ev sahipliği yaparak yarım milyondan fazla ziyaretçiye ulaşıyor. Fuarın ilk dört günü boyunca açık olan Uluslararası Salon kapsamında 100’den fazla uluslararası katılımcı firma ve 40’a yakın uluslararası konuk ağırlayacak.

Bu yıl ben de yazar olarak katılacağım kitap fuarına, 02 Kasım saat 17:00-19:00 saatleri arasında Sokak Yayın Grubu standında kitabımı imzalayacağım. Müsait olan herkesi imza günüme daha çok kitap fuarına davet ediyorum.

Bu yılın başlarında yayınlanan kitabım “Dilimde Tüy Bitti” tanınmış ve bilinen tüm kitapevlerinde satışa sunuldu ayrıca internet sitelerinde satış listelerine girmişti. Okurlarıma teşekkür ediyorum çünkü yayınlanan tüm baskıları tükendi. Yeni kitabım baskıya hazır önümüzdeki yılın başlarında o da yayınlanacak.

Kitaplar yazarın düşüncelerini anlayabileceğiniz, kendi kaleminden yazılmış çok özel eserlerdir. Hele hele okuyucularınız sizi arayıp kitaplarınız hakkında sorular soruyorsa çok keyifli anlar yaşatır. Kitap okumak her ne kadar dijital dünyamıza aykırı gibi görünse de okumak her zaman sizi geliştirir, düşüncelerinizi olgunlaştırır. Vazgeçilemez bir olgudur kitap okumak. Okuduğunuz kitaplar sizi siz yapar.

Benim için çok değerlidir okuduğum kitaplar, birçoğunun sayfalarında notlarım vardır bu yüzden mücevher gibi saklarım ki aklıma takılan olduğunda tekrar tekrar okuyabilirim. Kitapları paylaşmak başkalarının özellikle gençlerin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmek amaçlı bir kitap kafem bile var. Zaman zaman söyleşi günleri düzenliyor, yazarlar çağırıyoruz. Ağırlıklı öğrenci gençlerin katıldığı söyleşi programları oldukça ilgi görüyor.

Biraz reklam gibi olacak ama İstanbul, Beykoz, Kavacık’ta bulunan Çıkrık Eyvah Kitap Kafe ye herkesi davet ediyorum. Hem geniş yelpazeli kütüphanemizden faydalanabilir, hem de söyleşilerimize katılabilirsiniz.

Kitap okumak sadece sizin için değildir, sizi örnek alan özellikle çocuklarınız için ilham kaynağıdır. Bazı insanlar bankada sıra beklerken bile kitap okur, yanınızda her zaman bir kitap bulundurursanız başkalarına da örnek olursunuz. Cep telefonunuzla sosyal medyaya girmekten çok daha faydalıdır. Unutmayın kitap okumak akılsız insanı akıllı yapar ama çoğu kitap okumaz, akıllı insanı ise harekete geçirir. Siz harekete geçenlerdensiniz.

23 Ekim 2019

Gökhan Taneri VURAL

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb