reklam
Ana Sayfa Yazarlar 23.09.2019 1812 Görüntüleme

ÜLKEMİZDEKİ TRANSFER ÇILGINLIĞI

Her sezon başındaki büyük kulüp yöneticilerinin tek amacı; ne olursa olsun şampiyon olmak, diğer takım yöneticilerinin ise ligi üst sıralarda tamamlamak neticede bir sonraki seçimde kendi konumlarını devam ettirmektir. Bu amaçlarını yakalayabilmek için Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor Cemil Usta Sezonu için toplam 115 milyon Euro’luk transfer gerçekleştirdiler.

Devletin ilgili organları; sadece taraftarı memnun edebilmek ve yönetici amaçlarına hizmet eden bu politikanın nereye kadar sürdürüleceğine karar vermesi ve buna bir son vermesi gerekiyor. Piyasalarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, işsizlik oranlarının her gün yükselmesi, kredi geri ödemelerindeki olumsuzluklar ve yabancı para cinsinden borçlanmalarındaki kur riski tehlikeleri bu transfer çılgınlığına hiç ders olmuyor. Kulüp yöneticileri yakın zamanda Bankalar Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun kulüpleri borç batağından kurtarmak için mevcut borçlarını 10 yıl süreyle yapılandırılması ve faiz indirimi çabalarına güvenilerek mi daha fazla borçlanmaya devam ediyorlar.

Trabzonspor Daniel Sturridge’yi transfer ettiğinde kulübün transfer konusunda büyük bir başarıya imza attığını zannetmiştik ancak İngiltere’de çıkan haberlere göre İngiltere Futbol Federasyonu`nun Sturridge`ye Temmuz ayında bahis şikesi yaptığı gerekçesiyle verilen 6 maç men ve 75 bin sterlin para cezasına itiraz ettiğini ve kararın bozulması hâlinde Türkiye Futbol Federasyonuna oyuncunun lisansının iptal edilmesi için başvuruda bulunacağını iddia edildi. Acaba İngiliz futbolcu bu riski bildiği için mi ülke dışına transfer olmayı tercih etti. Bu da transferin bilinmeyen başarısı olabilir.

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa ligi grup maçları nihayet başladı ve temsilcilerimiz İlk hafta oynanan maçlarda 4 maçtan galip ayrılamadı ve sadece 1 beraberlik elde etti. Bu sonuçların ardından ülke sıralamasında en yakın rakibimiz olan Hollanda, Türkiye’nin önüne geçti böylece ülkemiz 11. sıraya düştü ve önümüzdeki sezon şampiyonlar ligine direkt katılım hakkı riske girdi çünkü Türkiye 12.sıraya düşerse yeni statü gereği kesin olarak şampiyonlar ligi gruplarına direkt olarak katılamayacak.

2019-2020 Cemil Usta Sezonu geçen sezon gibi Anadolu takımlarının başarısıyla başladı ve devam ediyor, transfere milyonlarca Euro harcayan şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan takımlar ise tabiri caiz ise nal toplamaya devam ediyorlar özetle başarı şov yapmakla gelmiyor.

Her şeyin gönlünüzce olmasını diler mutlu günler dilerim.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb