reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 25.12.2018 1952 Görüntüleme

SÜPER LİGİN İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ

2018-2019 Sezonu başlarken sadece 2 takım yabancı teknik direktörle çalışma kararı almıştı. Fenerbahçe’de Phillip Cocu Akhisar’da ise Saffet Susiç. Çok ilginç dir ki her iki hoca Ankaragücü mağlubiyetlerinden sonra istifa ettiler. Her ne kadar Fenerbahçe Cocu’nun yardımcısı ile bir müddet daha devam etse de sonunda takımı son şampiyon yapan Ersun Yanal ile anlaşarak süper ligde yabancı ile çalışan hiçbir takım kalmadı. Acıdır ki yabancı hoca ile lige başlayan iki takım da şu anda düşme potasındalar. Fenerbahçe takımı oynadığı 17 maçta sadece 3 galibiyet alabildiyse şayet devre arasında gerçekten iyi transfer yapmaz ise kesinlikle küme düşer ve bunun vebalini umut olarak gelen Ali Koç bile çekemez.

Galatasaray ve Başakşehir ile beraber en istikrarlı iki hoca tarafından çalıştırılıyorlar. İki sezondur Avcı’nın Başakşehir’i şampiyonluğa oynuyor, görünürde yönetimsel problemlerin en az olduğu kulüp, en büyük sıkıntıları bunca başarıya rağmen belli bir taraftar kitlesi yaratamamak.

Galatasaray ise çok istikrarlı değil ancak Fatih Hoca tecrübesini konuşturuyor sahada olmamasına rağmen takımını şampiyonluk potasında tutabildi. Beşiktaş takımında Şenol Güneş hocaya bence nazar değdi ve bizim bilmediğimiz ama tahmin ettiğimiz birtakım sıkıntılar var, sıkıntıların çoğu yönetimle alakalı, maaşlarının ödenmemesi ve çok kötü bir mali yönetim. Ayrıca satılan iyi oyuncular yerini dolduracak yenileri alınmayınca takımın dengesi bozuldu Şenol hoca da bu dengeyi tutturamadı.

Trabzonspor’da ise kesinlikle yönetim ve teknik adam başarısı söz konusu sezon başı olumsuz şartlara ve başlarını sürekli ağrıtan Burak Yılmaz’a rağmen senelerden beri ilk defa devre arasına şampiyonluk potasında giriyorlar.

Şu gerçeği söylemekte hiç beis yok; bugüne kadar üç büyükler dışında kısıtlı bütçelerle yönetim ve transfer sıkıntılarını çeken, her türlü zorluğu göğüs germek zorunda kalan kulüpler çok başarılı transfer politikaları ürettiler. Kısıtlı bütçeleriyle kaliteli ve ucuz yabancılar aldılar bunları ellerindeki yerli futbolcularla harman edebildiler. İlaveten senelerden beri hatta Milli Takım için de istediğimiz yerli teknik direktörler ile çalışmaları bugünkü puan tablosunun tam anlamıyla izahıdır.

Hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol kazançlı yeni bir yıl dilerim, esen kalın.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb