reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 21.09.2018 2191 Görüntüleme

FENERBAHÇE nin AVRUPA HÜSRANI

Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında başarılı olamayan Fenerbahçe Avrupa Ligine direkt olarak gruplardan katılma hakkını elde etmişti ancak AVRUPA Ligindeki ilk maçında deplasmanda Dinamo Zagrep’e farklı yenilerek ( 4-1 ) Avrupa kupalarındaki başarısızlıklarına bir yenisini ilave etti ve maçta Fenerbahçe takımı tanınmayacak haldeydi. Avrupa’daki hüsran ve Süper Ligde de 5 maçta alınan 3 mağlubiyet taraftar, teknik kadro ve yeni başkan Ali Koç için ne kadar acı bir tablo, yoksa Aziz Yıldırım’ın bir lanetimi, tanrı yardımcıları olsun.

Avrupa’daki diğer takımlarımızdan Galatasaray ve Beşiktaş yüzümüzü güldürürken Akhisar ve Fenerbahçe maalesef hüsrana uğrattılar. Bu hafta sonu Spor Toto Süper Liginde yılın ilk derbisi Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak, şu andaki görüntüye göre maçın mutlak favorisi Beşiktaş gözüküyor olsa da takımlarımıza başarılar dilerim.

Bildiğiniz üzere geçen hafta milli maç arası sebebiyle liglerde maç yoktu buna karşılık 2 milli maç oynadık ve iç sahada Rusya’ya mağlup olup deplasmanda İsveç’i zor da olsa yenmeyi başardık. Ancak son maçta 11 asil ve 3 yedek olmak üzere toplam 14 futbolcu görev yaptı ve bunlardan 9 tanesi yurt dışında alt yapıdan yetişmiş ve 10 tanesi ise yurt dışında futbol oynuyordu. Sizce bu normal mi. Futbolu çok sevmemize ve teknik adam, saha ve alt yapı oyuncularımız olmasına karşılık bir türlü kaliteli futbolcu yetiştiremiyoruz veya yetiştirmek istemiyoruz, gönül isterdi ki yurt dışında oynayan 10 futbolcumuzu biz alt yapılarda yetiştirip sonra dışarı gönderelim.

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan “yabancı para cinsinden olan tüm kontratların 30 gün içerisinde Türk Lirasına döndürülmesi” kararının yabancı oyuncusu olan tüm spor takımlarımızı nasıl etkileyeceği merak konusu oluyor. Yabancı oyuncuların Türk Lirası cinsinden sözleşmeleri kabul etmesi imkansız olduğu düşünülebilir ancak açıklamadaki “Türkiye’de yerleşik” kelimesi sanki bu uygulamanın yabancı oyuncuları kapsamayacak gibi bir algı yaratıyor, kesin kararı önümüzdeki günlerde öğrenebileceğiz.

Hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol kazançlı günler ve hayırlı bayramlar dilerim, esen kalın.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb