reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sağlık, Spor, Sür Manşet 14 Eylül 2018 1747 Görüntüleme

Sağlığın İçin Harekete Geç!

Beykoz Belediyesi, Beykoz Kent Konseyi ve Medistate Kavacık Hastanesinin düzenlediği “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” ile Obeziteyle Mücadele başlıyor.

Beykoz Belediyesi, Beykoz Kent Konseyi ve Medistate Kavacık Hastanesinin düzenlediği “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” ile Obeziteyle Mücadele başlıyor.

Fiziksel hareketsizliğin, dünya genelindeki ölümlerin önde gelen dördüncü risk faktörü olduğu bilinmektedir. Günümüz toplumunda fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi nedeniyle obezite ve kalp-damar hastalıkları gibi birçok kronik hastalıklarda ciddi artışlar gözükmektedir.

Sağlık Bakanlığı araştırma raporlarına göre, çağımızın vebası olarak kabul edilen obezitenin önlenmesinde, sağlıklı beslenme kadar düzenli egzersiz yapmanın da önemli olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Bireysel ve toplum sağlığın korunması açısından fiziksel aktivite yani egzersiz büyük önem arz etmektedir. Egzersiz yapmanın da en iyi ve kolay yolu yürüyüştür.

Obeziteyle mücadelede toplumsal farkındalık ve teşvik oluşturmak için “Sağlığın İçin Harekete Geç” sloganıyla yola çıkan Beykoz Belediyesi, Beykoz Kent Konseyi ve Medistate Kavacık Hastanesi, Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ne tüm sporseverleri davet ediyor.

Sanatçı ve sporcuların katılımıyla, çeşitli ikramların da yapılacağı yürüyüş, Hidiv Kasrı parkurunda düzenlenecektir. Programda, Medistate Kavacık Hastanesi Genel Direktörü ve Obezite Merkezi Başkanı Prof. Dr. Emin Ersoy tarafından obezite ile ilgili bilgilendirme de yapılacaktır.

Obezite ile mücadeleye siz de destek verin ve “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü”ne katılın.

Program:

Tarih: 15. 09. 2018 Cumartesi

Saat: 08:30- 11:00

Yer: Hıdiv Kasrı

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb