reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 14 Eylül 2018 1289 Görüntüleme

Beykoz Üniversitesi’nden 3 yeni yüksek lisans bölümü daha

Beykoz Üniversitesi’nde bilgi çağının gereksinimleri doğrultusunda 3 yüksek lisans bölümü daha açıldı.

Beykoz Üniversitesi’nde bilgi çağının gereksinimleri doğrultusunda 3 yüksek lisans bölümü daha açıldı.

Kayıtlar ve mülakatların devam ettiği bu bölümlerin arasında; ‘İş ve Örgüt Psikolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’, ‘İletişim Tasarımı ve Göstergebilim ‘Tezli’ ve ‘Tezsiz’ Yüksek Lisans Programları’ yer alıyor.

Beykoz Üniversitesi Yüksek Lisans Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Göker, adayların online olarak yaptıkları başvuruların ardından programlara kabul için sınav ve mülakata gireceklerini belirterek, “Değerlendirme sonunda adaylar kesin kayıt hakkı kazanıyorlar” diye konuştu.

Eğitim ve öğretimde atılımlarına hız kesmeden devam eden Beykoz Üniversitesi’nin bünyesinde 4 fakülte, 2 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu bulunuyor. Uzman kadrosuyla öğrencilerine mezun olmadan mesleki tecrübe ile ileri düzey dil öğretimi gibi fark yaratan unsurlarla seslenen üniversite, her alanda geleceğin yöneticilerini yetiştiriyor. Bu nedenle Lisansüstü Programlar Enstitüsü’nde yeni yüksek lisans bölümleri açıldı. Bu bölümler arasında; ‘İş ve Örgüt Psikolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’, ‘İletişim Tasarımı ve Göstergebilim Tezli Yüksek Lisans Programı’, ‘İletişim Tasarımı ve Göstergebilim Tezsiz Yüksek Lisans Programı’ yer alıyor. Amaç, kuşkusuz günümüz iş dünyasının gerektirdiği yetkinlikleri öğrencilere sağlamak ve bu doğrultuda hareket ederek daha iyi bir kariyerin önünü açmak.

Başvurular online yapılıyor

Beykoz Üniversitesi Yüksek Lisans Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Göker, yüksek lisans programlarına başvuracak adayların en az 4 yıllık bir yükseköğrenim programından mezun olduklarını gösteren lisans diploması ya da mezuniyet belgesine sahip olmaları gerektiğini belirtti. Adayların online olarak yaptıkları başvuruların ardından programlara kabul için sınav ve mülakata gireceklerini söyleyen Göker, “Değerlendirme sonunda adaylar kesin kayıt hakkı kazanıyorlar. Tezli bölümde okumak için adayın ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) belgesi sunması gerekmekte. Süresi üç yarıyılı kapsayan tezsiz programlarımızda ise ALES ya da yabancı dil belgesi şartı aranmamakta. Lisansüstü Programlar Enstitümüzde ayrıca önlisans veya lisans öğrenimini üniversitemizde tamamlayan mezunlarımıza da yüzde 20 oranında indirim uygulanıyor. Ayrıca yüksek lisans bölümlerine kayıt yaptıracak tüm öğrencilerimize bölüm ücreti üzerinden %50 indirim de uygulanacak” dedi. Beykoz Üniversitesi, yüksek lisans programlarına Ocak 2019’a kadar başvuruları kabul edecek.

Yeni açılan yüksek lisans bölümlerinin detayları şöyle:

İş ve Örgüt Psikolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı: İş/örgüt psikolojisi bilim dalında teorik bilgiler aktarılıyor. Öte yandan insan, örgüt ve iş yaşamı arasındaki ilişki bilimsel açıdan inceleniyor. İş yaşamındaki beşeri ve örgütsel sorunlar belirleniyor. Öğrencilere çözümlenmesi veya en aza indirilmesinde yararlı olacak uygulamalar detaylıca gösterilirken, bu doğrultuda yetenekler kazandırılıyor.

İletişim Tasarımı ve Göstergebilim ‘Tezli’ ve ‘Tezsiz’ Yüksek Lisans Programları: Dinamik ve rekabetçi iş ortamında kişiler, topluluklar, kurumlar ve markalar varlıklarını sürdürmek, çevreleriyle etkin iletişim kurmak için iletişim sürecini tasarlamak ve doğru şekilde yönetmek durumunda kalıyor. Göstergebilim ise evrene özgü yasaları belirlemeyi, inceleme yöntemlerini oluşturmayı, betimleme ve açıklama işlemlerini gerçekleştirmeyi ve bir çözümleme ile yeniden yapılandırma modeli sunmayı amaçlıyor. İletişim Tasarım ile Göstergebilim alanlarını aynı çatı altında toplayan ‘tezli’ ve ‘tezsiz’ yüksek lisans programlarıyla iletişim tasarımının teknolojik ve estetik boyutlarının bir bütün olarak kavranabilmesi sağlanıyor.

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb