reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 14 Eylül 2018 1548 Görüntüleme

Beykoz Üniversitesi’nden Ek Yerleştirmeye Ek Burs

Beykoz Üniversitesi'nde, üniversiteli olma şansı 14-20 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak ek yerleştirme ile devam ediyor. 

Beykoz Üniversitesi’nde, üniversiteli olma şansı 14-20 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak ek yerleştirme ile devam ediyor. 

Ek yerleştirmeden merkezi yerleştirmede tercih hakkını kullanmamış ya da tercih yapsa da herhangi bir programa yerleşememiş öğrenciler faydalanabilecek.

Öğrencilere bir yıllarını kaybetmemeleri önerisinde bulunan Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Ek yerleştirme öğrencilere yükseköğretime katılım için ikinci bir şans sunuyor. Üniversitelerdeki lisans ve önlisans programlarında ek yerleşme için 280 bin kontenjan var, adaylar bunu değerlendirmeliler” dedi.

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2018-2019 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri 14-20 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Ek yerleştirme kontenjanlarını 2018-YKS merkezi yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar ile 2018-YKS merkezi yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan ancak kayıt yaptırmayan adaylar nedeniyle boşalan kontenjanlar oluşturuyor. Bu yıl ek yerleştirmede lisans programlarında 141 bin 41, önlisans programlarında ise 139 bin 068 kontenjan bulunuyor.

Ek yerleştirmede üniversitelerde önemli sayıda kontenjan olmasının öğrenciler için fırsat olduğunu söyleyen Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Öğrencilerin lisans ve önlisansta yerleşebilecekleri farklı programlarda 280 bin kontenjan daha var. Dolayısıyla öğrencilerin bir yıllarını kaybetmelerine hiç gerek yok. Ek yerleştirmede yapacakları doğru bir tercih ile yükseköğretimde istedikleri bir programa yerleşebilirler” dedi.

Yüzde 55 burs

Ek yerleştirmede Beykoz Üniversitesi’ni tercih eden adaylara indirimli kontenjanlarda önemli burs olanakları sağlanacağını da belirten Mehmet Durman, sözlerine şöyle devam etti: “Üniversitemizde ek yerleştirme için burslu, yüzde 75 indirimli ve yüzde 50 indirimli kontenjanlarımız ve ek yerleştirmeye özel %55’e varan burs olanaklarımız mevcut. Öğrencilerimiz ayrıca Kavacık Rektörlük Yerleşkemize gelerek tercih uzmanlarımızdan burslar ve tercih listeleri hakkında danışmanlık da alabilirler” dedi.

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb