reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 18.08.2018 2308 Görüntüleme

SÜPER LİGDE İLK HAFTA

Yeni transfer döneminde istediği transferleri tam anlamıyla yapamayan Fenerbahçe Benfica ile oynadığı maçlardan sonra Şampiyonlar Ligine katılamayacak olması Galatasaray’ın tek başına katılması sebebiyle maddi açıdan büyük bir kazanç sağladı ve Fenerbahçe ise Avrupa ligine direk gruplardan devam edecek. Bildiğiniz gibi Avrupa kupası gelirleri ise Şampiyonlar Ligi gelirleri yanında devede kulak kalıyor.

Spor Toto Süper Liginde bu sezon uygulanmaya başlayan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, ilk hafta oynanan maçlardan 8 tanesinde kullanıldı ancak Medipol Başakşehir ile Trabzonspor arasında oynanan müsabaka da faaliyete geçirilemedi. İlk uygulama MKE Ankaragücü-Galatasaray müsabakasında devreye girdi. Müsabaka hakemi MKE Ankaragücülü futbolcunun attığı golü VAR sistemi uyarısıyla ofsayt olarak değerlendirerek golü iptal etti.

İlk hafta Fenerbahçe – Bursaspor maçında uygulamaya 3 kez başvuruldu,  Fenerbahçe’nin kazandığı penaltı pozisyonu sonrası sistemde görevli hakem ile görüştükten sonra penaltı atışını yaptırdı. İkinci pozisyonda ise Bursasporlu futbolcunun ceza sahası içinde düşmesine önce penaltı kararı verdi daha sonra sistem hakeminin pozisyonun öncesinde ofsayt tespiti yapmasıyla penaltı kararını iptal etti. Maçın uzatma bölümünde kaleci Volkan’ın elinden kaçırdığı top Skrtel’in koluna temas edip dışarı çıktı. VAR tarafından uyarılan hakem saha kenarında pozisyonu izleyip topun kola çarptığı yönünde değerlendirme yaptı ve köşe vuruşuyla oyun devam etti.

Geçtiğimiz hafta Medipol Başakşehir ile karşılaşan Trabzonspor U-21 takımı cezalı futbolcu oynattığı için Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklama ile hükmen mağlup sayıldı. Dördüncü büyük olarak anılan Trabzonspor’da yapılan bu hata takımın büyüklüğüne asla uymadı, yazık.

Avrupa Liginde gruplara kalmaya çalışan Medipol Başakşehir ve Beşiktaş takımlarına başarılar diler ve her iki takımımızın da gruplarda mücadeleye hak kazanmasını dilerim.

Hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol kazançlı günler ve hayırlı bayramlar dilerim, esen kalın.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb