reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 26.03.2018 2203 Görüntüleme

FUTBOL DIŞI SPOR BAŞARILARINDAN

Ülkemizin en gözde sporu olan futbol dışındaki branşlara ancak büyük çapta başarı geldiği zaman saman alevi gibi bir heyecanla sarılıyoruz ve bir iki gün içinde tamamen unutuluyor. Ancak basketbol sanki futboldan sonra biraz daha diğerlerine nazaran öne çıkıyor.

Fenerbahçe Doğuş, kariyeri başarılar ile dolu olan Obradaviç geldikten sonra atak yaparak Avrupa Şampiyonlar Liginde 3 yıl üst üste dörtlü finale kalma başarısını gösterdi ve 2015 yılında 4.üncü oldu. 2016 yılında ise finalde CSKA Moskova’ya finalde yenilerek ikinci oldu, 2017 yılında ise final maçında Olimpiyakos’u yenerek Avrupa Şampiyonluğuna uzandı. Fenerbahçe Doğuş’un bu tarihi başarısından önce basketbolda ülkemizin en başarılı takımı 1999-2000 ve 2000-2001 sezonlarında yine Avrupa Şampiyonlar Liginde dörtlü finallerine kalmayı başaran Anadolu Efes “o zaman ki adıyla Efes Pilsen” olmuştu ve Efes Pilsen her iki dörtlü finalde de Avrupa 3’sü olmuştu.

Fenerbahçe Doğuş 2017-2018 sezonunda bitime üç hafta kala yine adını çeyrek finallere yazdırdı ve büyük bir olasılıkla bu sezonda dörtlü finalleri oynayacak gibi gözüküyor. Fenerbahçe Doğuştan sonra Avrupa Kupasında (Eurocup) Darüşşafaka yarı final serisinde Alman devi Bayern Münih’i 2-0 ile geçerek adını finale yazdırdı.

Galatasaray Kadın Basketbol takımı ise kendi sahasında FIBA Avrupa kupası yarı final ilk maçında İspanya temsilcisi Perfumerias Avenida’yı 7 sayı farkla yenerek final şansını deplasmandaki maça bıraktı, Avrupa’da basketbol branşında mücadele edecek tüm takımlarımıza başarılar diliyorum, umarım bu üç takımımız da başarılı olarak adlarını basketbol tarihine yazdırırlar.

Bundan önceki Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında tamamen başarısız olan Milli Futbol takımımız İrlanda ile yapılan hazırlık maçında neredeyse tamamen değişmiş olarak sahaya çıktığı kadrosuyla başarılı olarak 1-0 galip gelmesini bildi ve oynadığı futbolla gelecek için olumlu sinyaller verdi.

Beşiktaş Futbol Takımı başkanı Fikret Orman “kendi tabiriyle”  tanıtım ve işbirliği sağlamak amacıyla Katar’a giderek Katar Savunma Bakanı Khalid Bin Mohammed Al Attiyh ile görüşerek kendisine Beşiktaş forması hediye ederek olası işbirliklerini görüşmüş. Son olarak da Qatar Central Bank yetkilileriyle görüşecekmiş. Fikret başkan bu Araplar menfaati olmadan hiçbir şey yapmazlar aman dikkat! Kaş yaparken göz çıkmasın.

Hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim. Esen kalın.

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

EDEP YA HU…!

EDEP YA HU…!

Tema Tasarım | AnatoliaWeb