reklam
Ana Sayfa Gündem, son dakika, Sür Manşet 7 Şubat 2018 2194 Görüntüleme

Çiğdem halkı imar planlarına itiraz etti

Çiğdem halkı Beykoz Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Revizyon 1. Etap İmar Planlarına itiraz etti.

Çiğdem halkı Beykoz Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Revizyon 1. Etap İmar Planlarına itiraz etti.

Çiğdem Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Yaşatma Derneği önderliğinde Çiğdem İlkokulu önünde buluşarak, belediye binasına yürüyüş gerçekleştiren vatandaşlar konuyla ilgili itiraz dilekçelerini teslim etti.

Bahsi geçen alan adına hazırlanan planlarla ilgili şehircilik ilke ve esaslarına aykırı olduğunu iddia edilen itiraz dilekçesinde, planlama alanlarının boş olmadığı ve 60 yıllık yerleşim yeri olduğu belirtildi. Koruma alnındaki doğal sit alanlarında resmi kurum alanı kılığında yapılaşmanın önünün açıldığı dile getirildi. Söz konusu planlardaki belirsizliğin giderilmesi talebiyle itiraz gerçekleştirildi.

Çiğdem Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Başkaya yürüyüş öncesinde bunun bir siyasi mücadele olmadığını, evlerinin mücadelesi olduğunu belirtti. Hasan Başkaya, “Biz kimseye karşı bir şey yapmıyoruz. Hakkımızı savunuyoruz.” dedi.

Belediye önünde konuyla ilgili açıklama yapan Çiğdem Mahalle Muhtarı Murat Erdal şunları söyledi: “Sosyal donatı alanlarıyla ilgili nasıl iştirak sağlanacağı konusunda sıkıntı çektiğimiz için bunu yapıyoruz. Belediye de bu konuda kendisi de dilekçe hazırlamış. Biz de yasal olarak itirazlarımızı vatandaşın talebi üzerine buraya getirdik. Bizim itirazımız planlarla ilgili değil.”

“Ama sosyal donatı alanlarında kalan insanların diğer taraflarda hak sahibine dönüştürülmesiyle ilgili sıkıntılarımız var. İnsanlarımızı bu konuda rahatlatacak bir cevap bulamadık. O anlamda itiraz ediyoruz. Gelen müteahhitle de bu konuda anlaşamayacağımızı düşünüyoruz.  Belediye Başkanımızın da konuyla ilgili yaptığı açıklamalar bize yeterli gelmedi. Haklarımızın ne olduğunu bilmek durumundayız. Yapılan plan mükemmel bir plan olabilir. Ama yaşantıya ve yapılan açıklamalar yetersiz olduğu için biz sıkıntıdayız.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb