reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet 12 Kasım 2017 1725 Görüntüleme

Atatürk’ü anma töreni Beykoz Çavuşbaşı Lisesi’nde gerçekleşti

Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 79. Yılı’nda Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan törenle anıldı.

Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atatürk’ü anma töreni gerçekleşti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 79. Yılı’nda Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan törenle anıldı.

Tüm okul öğrencilerinin o güne özel Atatürk ve Türk Bayrağı baskılı tişört giydiği programda misafirler günün anlamına uygun müzik eşliğinde karşılandı.

Karşılamada misafirlere Atatürk Nutku hediye edildi.  Misafirler tören öncesi o güne özel hazırlanan Atatürk ve hayatıyla ilgili sergiyi gezdi.

 

Belgesel sunumu; şiir ve solo müzik dinletisi içeren anma töreninin Kurtuluş Savaşı temsilinde tamamı okulun Giyim Üretimi Teknolojisi öğrencileri tarafından dikilen Yöresel Halk Oyunları kıyafetleri kullanıldı.

Tören sonunda, ilçede düzenlemiş olan 10 Kasım temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Anma törenin ardından misafirlere Atatürk Sofrası’nda Atatürk’ün sevdiği yemekler ikram edildi.

Törene, Kaymakam Ahmet Katırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İlçe Müftüsü Ali Efe, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, Belediye Meclis Üyelerinden Gülay Demirel; Muharrem Kaşıtoğlu, okul müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgüt başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Misafirleri selamlayan Okul Müdürü Nuray Özkan şöyle konuştu: “Bilindiği üzere ve unutulmamalıdır ki, tarihlerde iz bırakan ve geleceğe yön veren liderleri hatırlamak o liderlerin etkilediği toplumların en asli görevidir. Sevgili gençler bu vatan sizlere emanet edilmiştir. Zira ülkemiz çok yakın bir geçmişte 15 Temmuz olayını yaşadı. Mustafa Kemal Atatürk sadece bir devlet adamı değildi. Kadına seçme ve seçilme hakkını tanıyan, çocuk haklarında reformlar yaratan, bilimle ilimi çok iyi birleştiren bir devlet büyüğü, doğru bir rol model ve aynı zamanda vefatında tüm dünya liderlerinin önünde saygıyla eğildiği biriydi.”

“Atatürk’ün sizlere emanet ettiği bu vatana sahip çıkacağınızdan hiç şüphem yok. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır, diyorum. Türkiye Cumhuriyetimizin kurusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyorum.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay şunları ifade etti: “Büyük liderler, büyük önderler yaptıklarıyla varlıklarını ortaya koyar. Bir insanın değeri azmi ve mücadelesiyle ortaya koyduğu başarılarla ölçülebilir. Bağımsızlığımızın tehlikeye düştüğü dönemde milletin bağrından çıkarak, millet için milletle birlikte Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlatan, Mustafa Kemal Atatürk devletimizi düzlüğe çıkardı. Bu devletin yücelmesi için de gerekli bütün çalışmaları gerçekleştirdi. Türk Milleti olarak onu her zaman minnetle anmaya devam edeceğiz.”

Kaymakam Ahmet Katırcı misafirlere şöyle seslendi: “Atatürk’ün büyüklüğünün, kahramanlığının, Türkiye Cumhuriyetini nasıl kurduğunun konuşulmasına gerek görmüyorum.”

“Asıl Atatürkçülük, onun ilkelerine sahip çıkmaktır. Sevgili gençler size düşen o taşıdığınız bayrağa ve Atatürk’e layık olabilmek için onun ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda çok çalışmaktır.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb