reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet 3 Aralık 2017 1552 Görüntüleme

Dünya Engelliler Günü kutlandı

Dünya Engelliler Günü TOFD Beykoz Şubesi tarafından gerçekleştirilen organizasyonla kutlandı.

Dünya Engelliler Günü TOFD Beykoz Şubesi tarafından gerçekleştirilen organizasyonla kutlandı.

Birleşmiş Milletler ’in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edilen ve tüm dünyada farkındalığı artırmak için kutlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde TOFD Beykoz Şubesi 12. engelsiz hizmet yılını kutladı.

Kavacık Park Inn by Radisson Otel’de gerçekleşen organizasyonda, radyo programcısı Cem Aslan’ın sunumuyla değerli tablo ve imzalı formaların açık artırma usulüyle satılarak engelli ulaşım aracının yenilenmesi için bağış toplandı.

Sunuculuğunu Arzu Başlantı’nın üstlendiği organizasyona;  Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Aksu, TOFD Beykoz Şubesi Kurucularından İlyas ve Figen Yılmaz, Beykoz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Selim Safi, Tapu Sicil Müdürü Tevfik Palabıyık, Nüfus Müdürü Nihade Kılıç, BEDES Başkanı Gülay Demirel, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe ve Beykoz Konakları Vakfı Başkanı Zehra Gülsoy, Beykoz Konakları Vakfı Kurucu Başkanı Mahmut Atom Duruk, Beykoz Turizm İşletmecileri Dernek Başkanı Ergin Tüfekçi ve eşi, Acarkent Rotary Kulübünden Yasemin Oğuz, Hakan ve Zerrin Bekar, Beykoz Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz, birim müdürleri, STK başkanları, İş adamları, banka müdürleri, meclis üyeleri ve gönüllüler katıldı.

Program Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Beykoz Şubesi’nin 12 yıllık faaliyetlerinin anlatıldığı slayt gösterimi ile başladı.

Sonrasında misafirlere seslenen TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe şunları dile getirdi: “Bundan 12 yıl önceydi. Zoru başardık da imkansıza az kaldı diyerek çıktık bu yola.”

“Ne sevgimizi esirgedik ne de hizmetimizi. Her yeni güne daha bir gayret ve umutla başladık. Acaba bugün kimlerin yüreğine dokunabiliriz duygusuyla. Bu yolda yürürken yalnız olmadığımızı da olmayacağımız da biliyorduk.”

“Amacımız Türkiye’nin neresinde olursa olsun zorluk içinde bizlerden umut bekleyen insanlara el uzatabilmek oldu. Bizler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü de vesile kılarak zaman zaman sizlerin karşısına çıkıp kendimizi anlatmaya çalıştık.”

“Bir engellinin hayatının bir sandalyeden ibaret olmadığını göstermeye çalıştık. Başkalarının ne düşüneceği kaygısı olmadan yolumuza devam ettik.”

Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztük “Bizim sağlam insanlar olarak yapamadığımız birçok şeyi engelli insanlarımız gerçekleştirdi.”

“Bizler de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. OFD’nin her zaman destekçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Kaymakam Ahmet Katırcı şöyle konuştu: “Bizim buraya gelmemiz bir lütuf değil, insanlık görevimizdir. Türkiye nüfusunun yüzde 12’lik kısmı engelli kategorisinde.”

“Ben mesela resim yapamıyorum, resim özürlüyüm; biri türkü söyleyemiyor söyleme özürlü veya iyi fotoğraf çekemiyor. Hepimizin bir özrü var. İnsanları kategorize etmemek lazım. O insanlar da bu toplumun bir parçasıdır.”

“Benim 30 yaşında aslan gibi bir engelli oğlum var. Bu toplum yıllarca engelli çocuğunun elinden tutup sokağa çıkmaya utanan analar babalar gördü. Bu yargıyı kırmak zorundaydık ve son 15 yılda bunu başardık. 8 engelli öğrencimizi okuluna taşıyoruz. ‘Engelsiz Evim’ çalışmalarımız devam ediyor. İlk evimizi de Dereseki’de tamamladık.”

 

Konuşmaların ardından geceye katkısı olan isimlere plaket verildi.

Best FM’de “Gazoz Ağacı” programının sunucusu olan ünlü radyocu Cem Arslan’ın sunumuyla geliri yeni engelli ulaşım aracının alınması için harcanacak değerli tablo ve Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin imzalı formaları açık artırma usulü satıldı.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb