reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 1.12.2017 1650 Görüntüleme

VAPUR VAPUR DEĞİL NUH’UN GEMİSİ

Millet Gider Mersin’e Gülşah Gider Tersine

Evet, millet İstanbul’dan kalkar Bodrum’a yerleşir. Bense Bodrum’dan İstanbul’a gelirim. Manyağım çünkü illa millet ne yapıyorsa ben tersini yapacağım.

Yol bilmem iz bilmem. “Bugün biraz dolaşayım İstanbul bana alışsın ben ona” dedim. Onun tuzu kuru tabi. Gülşah umurunda mı? Abi ben alışmışım evler max. 2 katlı olacak, trafik olmayacak. Hatta mümkünse insan olmayacak. Evet, o yüzden İstanbul’a geldim. Çok uygun bir yer değil mi? Eşek kadar olmuşum karşıdan karşıya annem elimi tutmadan geçemedim. Yol dediğin tek yön olur bir kere sola bakar karşıya geçersin. Arkadaş Sola bak, sağa bak sonra tekrar sola bak yolun yarısında sağa bak. Hop karşı yoldayım. Yemin ediyorum, karşıya geçtim bayrak aradım. Survıvor’da yarışıyorum sandım. Bayrağı kaldırıp yarışı kazanacaktım.

Annem, ” Üsküdar’a gidelim kızım orası yakın. Vapurla gidelim boğaz turu  yaparız” dedi. Yakın deyince bende Bodrum’daki gibi sandım. 15 dakika herhalde sandım. Vapura bindik hareket ettik. İskelede durdu. Annem yakın deyince geldik zannettim. ” Dur burası Paşabahçe” tamam oturdum. Tekrar bir iskelede durdu. “Otur burası çubuklu” yok efendim otur burası beylerbeyi, yok Anadolu bilmem nesi derken abi 1 saat 10 dakika sonra Üsküdar’a geldik.  Oradan Beşiktaş yapalım dedik. Yine bir vapur. Sonra Ortaköy için bir otobüs. Geri dönüşü hiç sorma yine aynı terane vapur otobüs derken sabah saat 10:15’te çıktık 17:10’da evdeydik. Sorun “Allah için ne yaptın” diye. Sadece bir kahvaltı ve biraz güvercin yemledim geldim. Gerisi hep yolda geçmiş.

Milletin Vapura bir binişi var, bir inişi var. “Rabbim kıyamet koptu buda vapur değil Nuh’un gemisi” dedim. Otobüste ekmeğini alan adam vardı. Kendi kedime; ” E be amca ineceğin yerde fırın yok mu? 1 saat önceden ekmeğini alıyorsun. Adam meğerse ekmeği yolluk olarak alıyormuş. Ee haklı tabi koskoca 1 saat. Biz Adana’dan Mersin’e 45 dakikada giderdik. Düşünün 2 ayrı büyük şehir bunlar. Yok, abi yok, İstanbul’da yaşayan herkes benim gözümde “Yetenek sizsiniz Şampiyonu”

Ama helal olsun,” İstanbul sen mi büyüksün? Ben mi?” diye bağıran insanlara. Ne marka tiner kullanıyorlarsa 10 numara kafa yapıyormuş.

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Hangi Otel Bi Anlasaydık!..

Hangi Otel Bi Anlasaydık!..

Tema Tasarım | AnatoliaWeb