reklam
Ana Sayfa Yazarlar 25.08.2017 1377 Görüntüleme

Beşiktaş Servete Kondu

Geçen sezon ligimizde şampiyon olan Beşiktaş Şampiyonlar Ligine direkt olarak katılma hakkı kazanmıştı ve bugün yapılan kurada rakipleri belli oldu.

Bayern Munih, Paris Saint Germain, Juventus, Barcelona, Real Madrid, Borussia Dortmund gibi çok güçlü takımların arasında bana göre çok şanslı bir kura ile Monaco, Porto ve Leipzig ile G gurubunda yer aldı. Beşiktaş aynı zamanda grup aşamasında mücadele edeceğinde 13 milyon Euro gibi oldukça iyi bir bedel alacak. Ayrıca Başakşehir’in elenmesiyle ülke yayın hakkı olan 22 milyon Euro’yu da kasasına koyacağı için toplam alacağı para 35 milyon Euro ya ulaşacak. Bu tutar gruplarda mücadele eden ülke takımlarımız içindeki alınan en yüksek bedel olacak.

Avrupa Liginde ise Galatasaray’ın elenmesiyle gruplarda mücadele etme şansı olan Fenerbahçe deplasmanda kalesine doğru dürüst tek şut gelmesine rağmen Mehmet Topal’ın kendi kalesine attığı golle Vardar’a 2-0 yenilmişti. Yenilgi çok önemli değil ama Fenerbahçe’nin sahadaki görüntüsü içler acısıydı. Rövanş maçında ise 2-1 galip gelmesine rağmen ile elenerek Avrupa Kupasındaki en acı sezonu yaşattı bunca yapılan transferlere yazıklar olsun harcanan paralar zehir zıkkım olsun. Şimdi Başakşehir ve Atiker Konyaspor grup aşamasındaki rakiplerini bekleyecekler, adı büyük olan Fenerbahçe ve Galatasaray camiaları da çok para harcamanın çözüm olmadığını umarım son defa anlarlar.

Londra’da 5-13 Ağustos tarihleri arasında İngiltere’nin Londra şehrinde gerçekleştirilen Dünya Atletizm Şampiyonasında Fenerbahçe Atletim takımı sporcusu Ramil Guliyev 200 metrede ülkemize ilk altın madalyayı kazandırarak tarihe geçti. Enka takımının sporcusu Yasmani Copello Escobar ise 400 metre engelli koşusunda ikinci, olarak Gümüş madalya kazandı. Yasmani 2016 Rio Olimpiyatlarında bronz, Avrupa Şampiyonası’nda ise altın madalya kazanmıştı. Her iki sporcu da devşirme olmalarına rağmen hepimizi gururlandırdılar, kendilerini ve onları bünyesinde barındıran kulüplerimizi canı yürekten kutluyorum, darısı bizim ülke topraklarında yetişen evlatlarımızın başına.

Çok yakında kutlayacağımız Kurban Bayramının mutlu, huzurlu ve sağlıklı geçmesini dilerim. Hoşça ve esen kalın.

HÜSEYİN DEMİREL

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb