reklam reklam
Ana Sayfa Yazarlar 26.07.2017 1252 Görüntüleme

Yeni Transferler ve Planlama

Bir transfer sezonunun da sonuna yaklaşıyoruz. Takımlarımız yaptıkları transferleri seyirci vitrinine çıkarmaya başladılar ancak daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz gibi futbol takımlarımızın yaş ortalaması iyice artmış durumda. Çünkü büyük oranda transferler bir plan çerçevesinde değil sadece günlük başarı için yapılıyor. Transferlere onay veren veya isteyen teknik hocanın takımın başında ne kadar kalacağı belli olmuyor dolayısıyla planlama yapmak hayal oluyor.

Bir sezon öncesi başarılı olan takımlar, örnek eskiden Bursaspor şimdi de Başakşehir. Ertesi sezon aynen 3 büyükler gibi hemen şampiyon olmak amacıyla yıldız isimlere yönelip başarılı olmuş kadroyu hemen satıp dağıtıyor, yeni transfer yıldız eskisi isimlerin (bizim transfer politikamız bu ve başarılı genç sporcuları basketbol hariç ülkemize getiremiyoruz) yüksek maliyetleri başarı biraz aksayınca önce mali sıkıntı başlıyor. Bir veya iki sezon sonunda düşmeye aday takım haline geliyorlar. Aslında onlara başarıyı getiren 3 büyüklerden farklı davranmaları, mali çerçevesini çok iyi belirlemiş borçlanmadan, uzun vadeli plan yaparak gençlere yönelmeleri ve en önemlisi başarıya sabırlı olmalarıdır. Ülke olarak sporda milyarlara varan bütçeleri yönetenler, günlük yönetimler yerine planlı yönetimlere ne zaman geçeceğini merak ediyorum.

Sevgili Fatih hocamız gündemde olmadığı zaman mutsuz oluyor ve gündeme gelmek için bir olay yaratıyor. Kimine göre kebapçı baskını kimine göre ise tatsız davet olayının ardından bir basın toplantısı yapan hocamız; aileme söz söyletmem söylendiğinde aynı olayı tekrar yaparım diyor. Fatih hocam, biz nerede yaşıyoruz. Kişiler kendine yapılmış haksızlıklara, saygısızlıklara veya meydan okumalara kendi tavrıyla cevap vermeye kalkarsa halimiz ne olur hiç düşünüyor musun? Kaldı ki siz ülke futbolunun başında bulunan, sporla ilgili her kişiye sporcuya ve yeni gençlere yaşantınızla davranışlarınızla örnek olmak zorunda olan topluma mal olmuş kişisiniz. Bu kadar iddialı; “ben yaparım olur edası” ne kadar doğru sorgulamanız gerekmez mi?

Takımlarımızın Avrupa imtihanları başlıyor, her ne kadar Galatasaray bizi hayal kırıklığına uğrattı ise de diğer katılımcı takımlarımıza bolca ülke puanı kazanmaları konusunda başarılar dilerim.

Hoşça ve esen kalın.

HÜSEYİN DEMİREL

Yorumlar

İlginizi çekebilir

POMPEO ZİYARETİ

POMPEO ZİYARETİ

Tema Tasarım | AnatoliaWeb