Ana Sayfa Spor, Sür Manşet 21 Nisan 2026 54 Görüntüleme

Futbolda Müfredat Birliği İçin Önemli Adım: Marmara’da Kritik Çalıştay

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü ve MUBESYOM iş birliğiyle düzenlenen “Futbolda Müfredat Bütünlüğü” çalıştayı, açılış programının ardından başladı. Etkinliğe TÜFAD İstanbul da katkı sundu.

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü ve MUBESYOM iş birliğiyle düzenlenen “Futbolda Müfredat Bütünlüğü” çalıştayı, açılış programının ardından başladı. Etkinliğe TÜFAD İstanbul da katkı sundu.Geniş Katılımlı Açılış Programı

Çalıştayın açılışı, Koordinatör Müslüm Gülhan’ın konuşmasıyla yapıldı. Ardından sırasıyla Nihat Bostan, Emrah Bayraktar, Ural Aküzüm, Mehmet Yorulmazlar, Muhittin Özbay ve Mehmet Emin Okur konuşmalarını gerçekleştirdi.Program, toplu fotoğraf çekimiyle devam etti.“Futbolda Ortak Müfredat Şart”

Koordinatör Müslüm Gülhan, Türkiye genelinde 100’den fazla spor bilimleri fakültesi bulunduğunu hatırlatarak, futbol eğitiminin üniversiteler arasında farklılık gösterdiğini vurguladı. Gülhan, futbol için ihtisas bölümleri açılması ve Türkiye Futbol Federasyonu öncülüğünde ortak bir müfredat oluşturulması gerektiğini ifade etti.“Bilimsel Yaklaşım Olmadan Başarı Zor”

TFF adına konuşan Emrah Bayraktar, eğitim içeriklerinin Avrupa standartlarına yaklaştırıldığını belirterek üniversitelerle iş birliğinin artacağını söyledi. Ural Aküzüm ise futbolda bilimsel yaklaşımın önemine dikkat çekerek, mevcut potansiyele rağmen istenen başarıların yakalanamadığını dile getirdi.Eğitim ve Değerler Vurgusu

Dekan Mehmet Yorulmazlar, futbolun yalnızca bir spor dalı değil, aynı zamanda güçlü bir kültür ve ekonomi oluşturduğunu ifade etti. Bilimsel temellere dayalı çalışmaların başarıyı getirdiğini vurgulayan Yorulmazlar, çalıştayın uzun soluklu bir sürecin parçası olduğunu belirtti.İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay ise eğitimin sadece antrenör yetiştirmekle sınırlı olmadığını, aynı zamanda ahlaklı ve donanımlı bireyler yetiştirme sorumluluğu taşıdığını söyledi.“Futbol Artık Çok Boyutlu Bir Alan”

Rektör Mehmet Emin Okur, futbolun günümüzde sosyal, psikolojik ve ekonomik boyutları olan küresel bir olguya dönüştüğünü belirtti. Çalıştayın bu yönüyle önemli bir rehber olacağını ifade eden Okur, organizasyonun “bir işaret fişeği” niteliği taşıdığını söyledi.Beykoz’dan Yoğun Katılım

Çalıştaya Beykoz Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Burak Karaçam, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Korkulu, Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir, Anadoluhisarı İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı ilker Güner, Çubuklu Spor Kulübü Başkanı Coşkun Tosun, Kavacık Spor Kulübü Sportif Direktörü Murat Yılmaz, BİSK Yönetiminden Mustafa Kaya, Tokatköyspor Başkan Yardımcısı Antrenör Mehmet Yağız gibi isimler de katıldı.

Çalıştayın, Türkiye’de futbol eğitiminin standardizasyonu ve bilimsel temellere oturtulması açısından önemli çıktılar üretmesi bekleniyor.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb