Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 16.10.2025 1275 Görüntüleme
Mehmet Mahmut YILDIZ

ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

Parasız Siyaset Olmaz Ama Paralı Siyasetle de Ülke Kurtulmaz

Ülkemizde uzun yıllardır siyasetin maddi bir güçle yürütüldüğü herkesin malumudur. “Parasız siyaset olmaz” sözü, neredeyse bir kural gibi yerleşmiştir. Fakat bugün geldiğimiz noktada açıkça görülmektedir ki paralı siyaset, ülkemizin temel sorunlarını çözmeye yetmemiştir. Tam aksine, paranın siyasete hâkim olduğu dönemlerde ilkeler, değerler ve toplumsal vicdan ikinci plana itilmiştir.

Oysa siyaset, bir hizmet aracıdır. Siyaset makamı; menfaatin, çıkarın, imtiyazın değil; adaletin, liyakatin ve toplumsal faydanın temsil edildiği bir alandır. Bugün bu kavramların unutulmuş olması, siyasetin ruhunun zedelenmesine yol açmıştır. Parası olanın sesi duyulmuş, davası olanın sesi ise kısılmıştır. Bu da milletle siyaset arasındaki güven bağını zayıflatmıştır.

Siyasi partiler, ilkelerini parayla ölçer hale geldiğinde; halktan kopuk, sadece seçim dönemlerinde görünen yapılar haline dönüşür. Oysa milletin gönlünde yer bulmak için milyonlarca lira harcamaya gerek yoktur. Yeter ki siyasetçi samimi olsun, milletin derdiyle dertlensin, halkın sesini duysun.

Bugün ihtiyaç duyulan şey, paranın değil ilkenin, reklamın değil emek ve duruşun, makamın değil milletin hizmetinde olmanın siyaseti yeniden inşa etmektir.

Gerçek bir diriliş, işte bu noktada mümkündür. Çünkü siyaset; ancak hak için, halk için ve ahlakla yapıldığında anlam kazanır.

Mehmet Mahmut Yıldız

Şahlanış Partisi Kurucu Genel Başkanı

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb