CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Atatürk Kültür Merkezi (AKM) çıkışında uğradığı saldırıya ilişkin Türkiye genelinde yükselen tepkilere Beykoz’dan da sert açıklamalarla katılım geldi.
Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için AKM’de düzenlenen törenin ardından alandan ayrılmak üzereyken bir kişi tarafından yumruklu saldırıya uğrayan Özgür Özel’in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Saldırgan S.T. (66) ise olay yerinde gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. S.T.’nin geçmişte iki çocuğunu öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezası aldığı, 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakıldığı ortaya çıktı.
Beykoz’dan Siyasi İsimlerden Peş Peşe Kınama Mesajları
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırı Beykoz’daki siyasi aktörlerden de güçlü tepkiler aldı.
Beykoz Belediye Başkanvekili Özlem Vural Gürzel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şiddetin hiçbir gerekçesi meşru olamaz. Bu saldırı, memleketin huzuruna yönelmiş alçakça bir girişimdir. Faillerin en kısa sürede adalet önünde hesap vermesini diliyorum.”
CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, toplumsal barışa vurgu yaparak, “Bu tür provokasyonlar asla amacına ulaşamayacaktır. Genel Başkanımıza geçmiş olsun” dedi.
İBB ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Burak Korkmaz da saldırının sadece Özgür Özel’e değil demokrasiye yönelik olduğunu belirterek, “Bu provokasyonlar karşısında halkın iradesini savunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Melih Karakaya, sosyal medya paylaşımında, “Saldırı sadece bir kişiye değil, demokrasimize yöneliktir. Asla kabul edilemez” dedi.
Beykoz’un eski Belediye Başkanı Alaattin Köseler ise avukatı aracılığıyla yayımladığı mesajda, “Demokrasimizi ancak sevgi, hoşgörü ve barışçıl duygularla büyütebiliriz” diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.
CHP Beykoz Gençlik Kolları yayınladıkları mesajda, “Bu saldırı, yalnızca bir lidere değil; halkın iradesine, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne yönelmiştir” ifadelerine yer verdi.
Meclis Üyesi Erdoğan Karadeniz ve CHP Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Gülerer de saldırıyı sert bir dille kınayarak, Özel’e geçmiş olsun dileklerini iletti.
“Demokrasi Sokakta Değil Sandıkta Tecelli Eder”
Tüm açıklamalarda ortak vurgu; şiddetin hiçbir koşulda meşrulaştırılamayacağı, demokrasinin korunması gerektiği ve saldırının yalnızca bir kişiye değil, tüm toplumsal değerlere yönelik olduğu oldu. Beykoz’dan yükselen bu tepkiler, siyaset üstü bir ortak duruşun ifadesi olarak kayıtlara geçti.
Saldırıyla ilgili adli süreç devam ederken, kamuoyunun tepkisi de çığ gibi büyüyor.