reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 19 Mayıs 2024 197 Görüntüleme

Beykoz’da binlerce kişi 19 Mayıs Gençlik Bayramı için yürüdü

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Beykoz’da büyük bir coşkuyla kutlandı.  Beykozluların 7’den 70’e Türk Bayrakları ve meşalelerle katıldığı “Fener Alayı” ilçe sahilini aydınlatırken, “Gece Yolcuları” konseri kutlamalara renk kattı. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Beykoz’da büyük bir coşkuyla kutlandı.  Beykozluların 7’den 70’e Türk Bayrakları ve meşalelerle katıldığı “Fener Alayı” ilçe sahilini aydınlatırken, “Gece Yolcuları” konseri kutlamalara renk kattı. Başkan Köseler, “Ata’mızın bizlere bıraktığı bu değerli mirasa sahip çıkmak, onun emanetini en iyi şekilde korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur’ dedi.Beykoz Belediyesi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı Kurtuluş Mücadelesi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler küçük büyük, genç yaşlı herkesin katılımıyla gurur dolu anlara sahne oldu.19 Mayıs coşkusunu yaşamak için Paşabahçe Meydanı’nda toplanan binlerce ilçe sakini Gümüşsuyu sahilindeki etkinlik alanına doğru Fener Alayı Yürüyüşü gerçekleştirdi.Gençlerin yoğun katılımıyla gurur tablosu sergilediği yürüyüşe Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler, eşi Firdevs Köseler, CHP İlçe Başkanı Mahir Taştan, belediye meclis üyeleri ile toplumun tüm kesimlerinden cumhuriyet ve demokrasi sevdalısı vatandaşlar katıldı.Fener alayı için yürüyüş güzergahı ve çevresinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yoğun önlem alırken, 112 Acil Yardım ekipleri de hazır olarak bekletildi.Beykoz Sahili Kurtuluş Ateşiyle Aydınlandı

Ellerinde al yıldızlı bayrak ve meşaleler taşıyan Beykozlular, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 105 yıl önce yaktığı kurtuluş ateşiyle sahil boyunu aydınlattı.

Başkan Alaattin Köseler ve Eşi Firdevs Köseler kortejin en önünde yürüyerek yol boyunca Beykozluları bayram sevinciyle selamladı. Sahilden geçen vatandaşlar ve sürücüler de aynı duygularla Başkan Köseler ve kortejdekilere karşılık verdi.Beykozluların 19 Mayıs heyecanını yaşadığı kortej, “10. Yıl Marşı”, “İzmir Marşı” ve “Gençlik Marşı” eşliğinde sahil etkinlik alanına geldi.Köseler, “Gençler Milletin En Değerli Hazinesidir”

Başkan Alaattin Köseler, yaptığı konuşmada 19 Mayıs’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere verdiği önemin en önemli göstergesi olduğunu vurgulayarak; “Geçler bu milletin en değerli hazinesidir. Başta geçlerimiz olmak üzere tüm Beykozluların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.19 Mayıs’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda bir uyanış ve bilinçlenme günü olduğunu söyleyen Köseler, “Atamızın bizlere bıraktığı bu değerli mirasa sahip çıkmak, onun emanetini en iyi şekilde korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Yerel yönetim olarak biz de her daim bu bilinçle hareket edeceğiz. Ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak olan sizlerin yetişmesi için, elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” diye konuştu.Köseler ayrıca Beykozluların huzurunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için canını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle andı.Bariyerleri Alaattin Köseler açtı

Konuşmasının ardından sahneden inen Köseler, vatandaşlar ile sahne arasında kurulan protokol alanının kaldırılması talimatını vererek bariyerleri de bizzat kendisi açtı.

Beykozlu Gençler “Gece Yolcuları”yla Eğlendi  

Sahili saran kutlama coşkusu Türk Rock Müziği grubu “Gece Yolcuları” nın verdiği konserle doruğa çıktı.Boğaz manzarasında gençlerle buluşan grup, “Neden?” şarkısıyla yaptığı açılışın ardından aralarında “Seninle Bir Dakika” “Kendine İyi Bak”, “Değer Mi Hiç” gibi şarkıların yer aldığı birbirinden güzel şarkılar söyledi.Grubu dinlemek için sahil etkinlik alanını dolduran gençler birbirinden güzel şarkılara eşlik ederek keyifli bir akşam geçirdi.Daha sonra polis memuru uyuşturucuyla mücadele konusunda alanda toplanan vatandaşlara brifing verdi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb