reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 8 Nisan 2024 354 Görüntüleme

Beykoz Belediyesi Hanefi Dilmaç’ın kitabını yayınladı

Beykoz Belediyesi geçmişte görev yapmış belediye başkanlarını kitaplaştırmaya devam ediyor...

Beykoz Belediyesi geçmişte görev yapmış belediye başkanlarını kitaplaştırmaya devam ediyor…

Beykoz’un siyasi hayatına adını yazdıran isimler arasında yer alan Muhammed Hanefi Dilmaç’ı konu alan “Çavuşbaşı Belediye Başkanları- 2: Muhammed Hanefi Dilmaç” kitabı yayınlandı.

Aslen Trabzon Çaykaralı olan M. Hanefi Dilmaç’ın 1967 yılında Çavuşbaşı’nda başlayan hayat hikayesine yer verilen kitapta, elektriğin dahi olmadığı Çavuşbaşı sokaklarındaki okul hayatından Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi’nde yatılı olarak devam ederek tamamladığı okul hayatına ayrıntılarıyla yer verildi.

Kapak fotoğrafını AA muhabiri M. Gencebay Gür’ün çektiği kitapta, Dilmaç’ın pazarcılık yaparak aldığı ilk arabasından, askerlik anılarına, lise döneminde başlayan spor yaşantısından, eşi Filiz hanımla tanıştığı Nevzat Ayaz Lisesi’ndeki eğitim dönemi ve çeşitli takımlarda oynadığı futbol yaşantısına ilişkin görseller de eserde yer buldu.

Profesyonel iş hayatına 1991’de Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi’nde başlayan Dilmaç, Milli Görüş düşüncesini taşıması nedeniyle 1999-2004 Osman Şimşek döneminin ardından 2004’te Çavuşbaşı halkının desteğini alarak Belediye Başkanı seçildi.

O günden itibaren Beykoz’un her kesiminden destek alan Dilmaç, büyükşehir yasasıyla birlikte Çavuşbaşı’nın Beykoz’a bağlanması siyasi hayatında da yeni bir sayfa açılmasını sağlamıştı.

2009 Seçimlerinin ardından Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı olarak yerel idarecilik kariyerini sürdüren Dilmaç, 2B arazilerinin Beykoz halkına verilmesi için kurulan ekibin başında yer almıştı.

Dilmaç, 2017 yılına kadar Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdükten sonra, 2018 yılının Nisan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdiği kongrede AK Parti Beykoz İlçe Başkanı seçilmişti.

Eserde, Dilmaç’ın siyasete bakış açısına da ayrıntılarıyla yer verilirken, kendi ifadeleriyle siyasi hayatını nasıl yönlendirdiğine de yer verildi.

Yaklaşık 130 sayfan oluşan ” Çavuşbaşı Belediye Başkanları- 2: Muhammed Hanefi Dilmaç” Beykoz Belediyesi Kültür Yayınları olarak basıldı.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb