reklam reklam
Ana Sayfa Ekonomi, Sür Manşet 14 Şubat 2024 2392 Görüntüleme

Emekliler Beykoz’da isyan etti

DİSK’e bağlı 2021 Tüm Emekliler Sendikası Beykoz Paşabahçe Mahallesinde bir basın açıklaması yaptı. Beykoz Şube Başkanının yapmış olduğu açıklamada, günümüzün ekonomik koşullarına vurgu yapıldı.

DİSK’e bağlı 2021 Tüm Emekliler Sendikası Beykoz Paşabahçe Mahallesinde bir basın açıklaması yaptı. Beykoz Şube Başkanının yapmış olduğu açıklamada, günümüzün ekonomik koşullarına vurgu yapıldı.İbrahim Karadağ açıklamasında emeklilerin açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini kaydederek, “Biz emekliler tam anlamıyla açlık sınıra gelmiş insanlarız. Bizi aşağılıyorlar. Bazı belediye başkanları, ‘ben döner veriyorum’, ‘öbürü ben et veriyorum’ bizim onurumuzla oynuyorlar” ifadelerini kullandı.

“Biz kimseden sadaka beklemiyoruz. Biz 25-30 sene çalışmış insanlarız. Biz hakkımızı istiyoruz. Emekliler bunu hak etmiyor. Taksit taksit bize zam veriyorlar. Böyle bir anlayış olabilir mi? Örgütlü olmamız lazım” diye konuşan İbrahim Karadağ’ın sözleri “hükümet zammını al başına çal” şeklindeki sloganlarla kesildi.Avrupa’daki emeklilerin dünyayı gezdiğini, Türkiye’deki emeklilerin ise Avrupa’dan gelen emeklilere hizmet ettiğini dile getiren Karadağ, örgütlü toplumun her zaman başarıya ulaşacağını, sendikaların herhangi bir partinin arka bahçesi olmadığını, olmaması gerektiğini, sendikaların her zaman emekten yana olması gerektiğini söyledi.

Toplantıda ayrıca, emeklilerin açlık ve yoksulluk içinde kıvrandığına ve bu kara günleri unutmayacağına vurgu yapılırken, 2002 ve 2024 yılları arasındaki emekli maaşlarının alım güçlerine yönelik açıklamalarda bulunuldu. 2002 yılında emekli maaşı ile 11 çeyrek altın alınabildiği, 2024 yılında ise en düşük emekli maaşı ile ancak 3 çeyrek altın alınabildiği ifade edildi.

16 milyon emeklinin üvey evlat olmadığı da dile getirilen toplantıya CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan’da destek verdi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb