reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 23 Ocak 2024 401 Görüntüleme

Demirel: “Halka dönük değil ranta dönük planlar yapılıyor”

Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Gülay Demirel, Beykoz’da yapılan imar planlarının rant amaçlı yapıldığını ve bu yüzden sürekli bozulduğunu söyledi.

Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Gülay Demirel, Beykoz’da yapılan imar planlarının rant amaçlı yapıldığını ve bu yüzden sürekli bozulduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı ve İBB Meclis Üyesi Gülay Demirel, Göksel Göksu’nun moderatörlüğünü yaptığı Medyascope kanalındaki Kurtlar Sofrasında Kadınlar programına katıldı.Neden Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu, Beykoz’da iktidarla muhalefet arasındaki oy farkının nasıl kapanacağını ve Beykoz’un ana sorunlarının neler olduğunu sıralayan CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Gülay Demirel, “Beykozlu her şeyin farkındadır. Beykoz’un imar ve mülkiyet sorunu yılan hikayesine dönerek bir rant sorununa dönmüştür. Sürekli iptal edilir, çünkü halka dönük değil ranta dönük planlar yapılıyor. Beykozlu yıllardır bu sorunun çözülmesi için iktidara umut bağladı.” dedi.Demirel, “Beykozlunun bir barınma sorunu var ve biliyorsunuz son dönemde rezerv alan sorunu var. Bir gece gelip elinizdeki her şeyi alabilecek şekilde bir kişinin iki dudağı arasındaki kararlardır bunlar. Beykoz’da rezerv alanlar da var. Beykoz’un yüzde 85’inde imar yok. Bilinçli bir şekilde bu imar sorunun çözülmemesinin sebebi rant alanı olması. Neden bu çözülmüyor? Beykozlu buradan gönderilmek isteniyor. Halkı hiçbir şekilde kent kimliği kazanamıyor. Yeni nesil geldi artık, gerek iletişim araçları ve sosyal medya ile tabii ki birçok konu farklı bakış açısıyla değerlendiriliyor. Beykozluluk bilinci vardır. Beykozlu Beykoz’da kalmak ister.” ifadelerini kullandı.

Beykoz’da herkesin birbirini tanıdığını ve insanların kaderlerine terk edildiğini söyleyen Demirel, en yakın Çekmeköy’e taşındıklarını söyledi.

Beykozlunun Beykoz’da kalacağı şekilde CHP’nin yerinde dönüşüm projelerinin gerçekleştirilmemesi nedeniyle tedirginlik durumunun ortaya çıktığını ifade eden Demirel, “Beykozlu kendini güvende hissetmek ister. Kendini anlayacak birini aday olarak görmek ister. Hemen karşımızda sorunu aynı şekilde yaşayan Sarıyer’de biz İBB ve belediye işbirliğiyle bu sorunu çözdük. Yaşadığımız konutları biz almak istiyoruz. CHP’li bir belediyenin yönetiminde biz bunu başardık. Tam da bu noktada bahsetmek istediğim mahalle birlikleri… Bunu kurduğumuzda hakkımız olanı almak için elimizden geleni yapacağız. Yerinde dönüşüm kentsel projelerinin hayata geçmesini istiyoruz. Ben bunu çok önemsiyorum.” diye konuştu.

Mahalle birliklerinin mahallenin hukukunu koruyacağına inandığını da sözlerine ekleyen Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Gülay Demirel, “Beykoz’da 3 temel sorun var. Mülkiyet ve imar, bunların yanında barınma ve istihdam. Gençlerimiz okudular, yeni konut üretilemediği için barınacak yerleri yok. İlçemize gelen memurun kalabileceği konut yok. Yıllardır konut üretemiyoruz yine sebebi imar tabii ki… Bilinçli ve nitelikli bir toplumla birliktelik içinde biz bu sorunu çözeriz.” dedi.

Beykoz’a 30 yıl önce geldiğini, 2005 yılında kurduğu BEDES çatısı altındaki çalışmalar ve sahada karşılaştıklarıyla ilçede iktidar ve muhalefet arasında oluşan oy farkını nasıl kapacaklarını da belirlediklerini söyleyen Demirel, şunları kaydetti:

“Daha önce denenmiş, başarıya ulaşmış ve Beykoz’un yapısına uygun projelerle Beykoz’u yönetmeye adayız. Bu süreçlerde en önemli husus, vatandaşlarımızın karar süreçlerine katılmalarını sağlamak. Beykoz inandığı güvendiği, sorununu çözeceğine inandığı bir el bekliyor. O da Gülay Demirel…”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb