reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 10 Aralık 2023 388 Görüntüleme

Hasanoğlu: “Çubuklu’da kentsel dönüşümü kim engelledi?”

İBB ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Sadullah Hasanoğlu, Çubuklu kentsel dönüşümünde yaşanan aksaklığın nereden kaynaklandığını anlattı.

İBB ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Sadullah Hasanoğlu, Çubuklu kentsel dönüşümünde yaşanan aksaklığın nereden kaynaklandığını anlattı.AK Parti olarak yapılması gereken her şeye hazır olduklarını ifade eden Meclis Üyesi Sadullah Hasanoğlu, Beykoz Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında Çubuklu kentsel dönüşümündeki soru işaretlerini anlattı.

Hasanoğlu, “Çubuklu’daki Büyükşehir’in kentsel dönüşümünde de istiyoruz. Hadi bir an evvel yapın. Hadi gelin yapalım. Bizim ne yapmamız lazımsa bunu yapalım. Geçen hafta 20’nin üzerinde telefon aldım.” dedi.

Çok sayıda vatandaşın kendisini aradığını, İBB’nin dönüşümü başlatmak istediğini ancak iştirak şirketlerinin yöneticilerinin AK Parti tarafından dönüşümün engellendiğini beyan ettiklerini anlatan Sadullah Hasanoğlu, “Çubuklu Mahalle Muhtarı 3-4 defa aradı. Olayın hakikati şu. Mecliste bekleyen bir şey yok. Kiremitdere’de caminin arkasındaki bölge İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu dönem orada bir parselasyon yapıyor. Alanı üçe bölüyor diyor ki biz bu üç tane alanın bir tanesinde dönüşüm yapacağız. Diğer ikisini daha sonra yapacağız. Biz de diyoruz ki ya kardeşim bütün alan bütün olarak kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Çünkü oradaki yapı sayısı hesaplandı. Çıkacak olan yapı stoğu hesaplandı. Bunun dönüşebilmesi için bir matematik var. Yapılabilecek bir yapı stoku var. Lütfen tamamını yapın. Tamamını yapın. Ne gerekiyorsa biz de yapalım.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşa bunu söylemiyorlar”

Hasanoğlu, şunları kaydetti: “Ne diyor büyükşehir? O Çubuklu’daki alanın tamamını değil, üçe böldüm. Ben bir tanesini yapacağım sonrasına bakacağım diyor ve bunu vatandaşa söyleyemiyorlar. Bakanlık da onlara uyarıda bulunuyor diyor ki tamamını yapmalısın. Çünkü biz tamamı için karar aldık diyor. Vatandaşa bunu söyleyemiyorlar. Neden? Çünkü yapmaya niyet yok. Ben burada ne dedim? Büyük ihtimalle o projeyi de yapmak bize nasip olacak demedim mi? Dedim. Şimdi daha yüksek sesle söylüyorum. Seçim geldi. Çubuklu projesini de biz yapacağız. Çok net hem de tamamını yapacağız. Öyle yarısını, üçte birini, şu parseli bu parseli değil, tamamını yapacağız”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb