reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 19 Ekim 2023 379 Görüntüleme

Beykoz Muhtarlar Derneği İsrail’in Filistin’e Yönelik Zulmünü Kınadı

Beykoz Muhtarlar Derneği, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Beykoz Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Beykoz Muhtarlar Derneği, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Beykoz Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile muhtarlar günü olarak ilan edilen 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Beykoz Muhtarları Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Beykoz Muhtarları adına bir konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun, İsrail’in Filistin’e yönelik zulmünü de kınadı.Sedat Altun, muhtarlar günü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İç İşleri Bakanı’na teşekkür etti.

Muhtarları demokrasinin temel taşları olarak nitelendiren Başkan Sedat Altun, “İsrail’in Filistin’de sivil halka yapmış olduğu katliamı kınıyorum.” dedi.Milletin iradesiyle demokrasinin ilk halkasını oluşturan mahalle muhtarlarının devletin şefkatli elinin kesiştiği nokta olduğunu söyleyen Sedat Altuın şöyle devam etti:

Muhtarlar devlet ve halk arasında köprüdür

Muhtarlar, bu temel taşı meydan getirirken, devletin bütün kurumlarını temsil ederek, ilçe sakinleri ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedirler… Ayrıca muhtarlarımız sorumlu oldukları mahallelerinde vatandaşlarımızın talepleri ve istekleri doğrultusunda, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu kurumları ve yerel yönetimler arasında önemli bir yer teşkil etmektedirler.

Muhtarlar üstün bir çaba sarf etmektedirler

Muhtarlarımız sorumlu oldukları alanlarda ilçe sakinlerinin istek ve şikâyetlerinin yerine getirilmesi doğrultusunda üstün bir çaba sarf etmektedirler. Muhtarlarımız birlik ve beraberlik içerisinde bu ulvi görevi üstlenerek vatandaşlarımızın her zaman hizmetindedirler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Muhtarlar Günü teşekkürü

Bugünü bizlere Muhtarlar Günü olarak ilan eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanlığımıza muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum. Bu duygularla Beykoz’da görev yapmış ve yapmakta olan bütün muhtarlarımıza, ailelerine sağlık ve mutluluklar diler, Muhtarlar Günümüz kutlu olsun.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Beykoz’da göndere bayrak çekildi. Daha sonra ise Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, Filistin’deki katliam nedeniyle ilan edilen 3 günlük yasın gereği olarak bayrak yarıya indirildi.

Beykoz Belediyesi’nin 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarları akşam yemeğinde ağırlayacağı bilgisi verilirken, düzenlenen programa Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, Muhtarlık İşleri Müdürü Yavuz Kaki ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan’da katıldı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb