reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 23.02.2023 4093 Görüntüleme

SPORUN DÜŞÜNÜLMEDİĞİ GÜNLER

Bildiğiniz gibi geçen hafta ülkemizin Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde sabaha karşı yaşadığı büyük felaket ile yaklaşık 15 milyon vatandaşımızı doğrudan etkilendi. Çeşitli kaynaklara göre 7,4’le 7,7 arasında bir şiddette olduğu açıklanan doğal afetin akabinde arama-kurtarma çalışmaları nihayetlendi ve kırk binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti, enkaz altında da ne kadar vefat eden kişi olduğu da tam olarak bilinmiyor.

Depremin ilk bir iki günü Hatay’dan tam olarak bilgi alınamazken Hatay’da bulunan teknik direktör Volkan Demirel sosyal medya hesabından ağlayarak Hatay için yardım çağrısı yaptı ve Hatay’daki korkunç gerçek ortaya çıkmaya başladı. Yardım çağrısında: Burada herkes perişan. Hatay perişan. Herkes can çekişiyor. Buraya lütfen ambulans gönderin, durumlar çok kötü. Yardım edin, insanlara ulaşamıyoruz. Kim gelecekse gelsin artık. Kimseye ulaşamıyoruz” dedi. Volkan Demirel bu çağrıyı kendi için değil tüm Hatay için yapıyordu ve bu çağrıdan sonra yardımlar arka arkaya yağmaya başladı.

Büyük Atatürk “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” derken ne kadar haklı olduğu Volkan Demirel örneğinde bir daha görmüş olduk. Akabinde ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının ve yurt dışı spor camialarının verdiği ve hala devam eden olumlu tepki takdire şayan.

Bu ortamda kimsenin sporu düşünecek hatta konuşacak hali yok ama maalesef hayat devam ediyor ve kötü şeyler çabuk unutuluyor. Deprem dolayısıyla hayatını kaybeden ve bizleri derinden yaralayan bu felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve spor insanlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Kalbimiz ve dualarımız sizinle.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı hayata veda etti, Özyazıcı’ya da Allahtan rahmet, ailesine ve Trabzonspor camiasına başsağlığı diliyorum.

Sağlıklı ve esen kalınız.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb