reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 9 Aralık 2022 672 Görüntüleme

BEYKOZ AKDEM “ENGELSİZ YAŞAM KAHVALTISI”NDA SEVGİYLE BULUŞTU

Beykoz Aile ve Kadın Destekleme Merkezi (AKDEM) öğrencileri, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla düzenlenen “Engelsiz Yaşam Kahvaltısı”nda sevgi ve eğlence dolu gösteriler sergiledi.

Beykoz Aile ve Kadın Destekleme Merkezi (AKDEM) öğrencileri, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla düzenlenen “Engelsiz Yaşam Kahvaltısı”nda sevgi ve eğlence dolu gösteriler sergiledi.Beykoz Belediyesi tarafından dezavantajlı bireylere yönelik ilk kapsamlı yaşam merkezi olarak kurulan Aile, Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), el sanatlarından müziğe, mutfaktan tarıma geniş bir yelpazede verilen nitelikli eğitimlerle ilçedeki birçok çocuk ve gencin hayatına dokunuyor. Başarı Hikâyeleri Yazıyorlar

Alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşen atölyelerde yaşam becerilerini geliştiren engelli bireyler, sağlık ve rehabilitasyon hizmetleriyle hayata güvenle katılıyor, azimle nice başarı hikâyelerine imza atıyor.

“Beykoz’da Engel Yok, Sevgi Var” sloganıyla düzenlenen kahvaltı programda sahneye çıkan AKDEM’li çocuk ve gençler renkli gösteriler sergiledi, topluma farkındalık mesajları verdi.Kavacık Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen programa, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Birim Başkanı Sevim Sayım Madak, AK Parti Merkez Kadın Kolları Başkanı Leman Yenigün Aksay, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, engelli ilçe sakinleri ve aileleri katıldı.Başkan Murat Aydın: “Engelli Ailesi Olmak Büyük Fedakârlık Gerektiriyor.” 

Programda misafirlerine hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Dünyada cennetlik bir insan görmeyi arzu ettiğimde engelli annesine bakıyorum. Engelli ailesi olmak çok büyük fedakârlık gerektiriyor. Dezavantajlı evladı için hayatını ortaya koyabilmek herkesin yapabileceği bir iş değil, büyük bir fedakârlık ve özveri. O fedakârlığı gösteren sizler ve evlatlarınızla birlikteyiz. Bu programa geldiğiniz, bize güç verdiğiniz ve motivasyonumuzu artırdığınız için size çok teşekkür ediyorum. Biz de sizlerin yükünüzü hafifletmek adına, AKDEM ailesi olarak, hemşehrilerimizden aldığımız yetkiyle hizmete devam edeceğiz” dedi.AK Parti iktidarıyla birlikte engellilere yönelik hizmetlerde büyük dönüşümler yaşandığını vurgulayan AK Parti İstanbul İl Merkez Başkan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, engelli vatandaşların potansiyellerini en üst düzeyde kullanmaları için Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının açıkladığı 2030 yılı vizyonu doğrultusunda yeni politikalar geliştireceklerini söyledi.

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ise, AKDEM’in açılmasıyla ilçedeki engelli hizmetlerinin  kurumsal hale geldiğini ifade ederek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.AKDEM öğrencisi Hatice Elif Özay, Başkan Murat Aydın’a ebru sanatıyla yaptığı tabloyu hediye etti.Konuşmaların ardından sahneye çıkan AKDEM’li gençler, sergiledikleri ritim ve halk oyunları gösterileriyle alkış aldı.

Engelli çocuklar ve aileler, ilçenin sevilen yerel sanatçısı Erol Ayduğan’ın türküleriyle eğlendi. Program kapsamında ziyaretçilerin gün boyu katılabileceği engelsiz sanat ve tarım atölyeleri açıldı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb