reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 22 Ağustos 2022 747 Görüntüleme

Beykoz Tokatköy’de Yine Yıkım Gerginliği

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı verilen binada yaşayanlarla yıkım ekibi arasında gerginlik çıktı. Görevlilerle mahalleli arasındaki arbede yaşandı.

Beykoz Tokatköy’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı verilen binada yaşayanlarla yıkım ekibi arasında gerginlik çıktı. Görevlilerle mahalleli arasındaki arbede yaşandı.Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı planlanan yapıların elektrik, su ve doğalgazı 22 Haziran’da kesildi. Bu sabah saatlerinde ekipler yıkım için geldi. Ancak evlerini boşaltmak istemeyenlerle yıkım için gelen ekipler arasında gerginlik çıktı. Mahalledekilerden bazıları evlerinden çıkmak istemedi. Yıkıma engel olmak isteyen mahalleli yola barikatlar kurarak ekiplerin gelmesini engellemeye çalıştı. Çevik kuvvet ekipleri ile yola barikat kuranlar arasında gerginlik yaşandı. Polis, mahalleliyi dağıtmak için müdahalede bulundu.YIKILACAK BİNANIN ÇATISINA ÇIKTILAR

Çevik kuvvet ekipleri yıkım olacak binadan vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Bunun üzerine binada yaşayanlar ve bazı mahalleli binanın çatısına çıktı. Görevliler ve polis ekipleri uzun süre çatıya çıkanları aşağıya inmeleri konusunda uyarılarda bulundu.  Sırada yoldaki bir grupta polisin yola açtığı barikatı kaldırmaya çalışınca gerginlik arttı.Polis binaya girerek kendilerine direnenleri gözaltına alarak çevik kuvvet otobüsüne bindirdi. Çatıya çıkanlar da aşağıya indirildi. Bina yıkıldı.Öte yandan geçtiğimiz günlerde noter huzurunda yapılan kura sonucu, Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesinde hak sahiplerinin yerleri belirlenmişti.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb