reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 22 Haziran 2022 740 Görüntüleme

Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde Elektrik Kesintisi İçin Polis ve Yetkililer Mahalleye Geldi

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerginliği sürüyor. Beykoz Belediyesi yetkilileri polis eşliğinde mahalle sakinlerinin elektrik, su ve doğalgazını kesmeye gitti.

Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm gerginliği sürüyor. Beykoz Belediyesi yetkilileri polis eşliğinde mahalle sakinlerinin elektrik, su ve doğalgazını kesmeye gitti.

Mahalle sakinleri ‘burada yürütmeyi durdurma kararı var, buna rağmen kesinti yapacaklar’ diyerek tepki gösterdi.

Beykoz Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesi için Tokatköy Mahallesi’nde yaşayan yurttaşların elektrik, su, doğalgazı kesmek için polisler ve yetkililer mahalleye geldi.

Nöbete başlayan mahalleli adına açıklama yapan Ahmet Kanbur, “Belediyenin su, doğalgaz ve elektriği kolluk kuvveti kullanarak keseceği bilgisini aldık. Hakkımızı aramak için mahkemeye başvurduk, burada yürütmeyi durdurma kararları var. Buna rağmen tekrardan kesintiyi yapacaklarını ilettiler” dedi.‘İnsan ihlali söz konusu’

Tokatköy Mahallesi’nde bulunan CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise şöyle konuştu: “Anayasa 138 der ki, mahkeme kararları, yasama ve yürütmeyi bağlar. Bu bölgede yürütmeyi durdurma kararlarından tam 14 tane mevcut. Bu demek bu binaların yıkılması anlamında telafisi zor zararların doğacı için bu kararlar verilmiştir. AK Partili Beykoz Belediyesi bu kararları tanımamaktadır. Burada bir insan hakları ihlali söz konusu. Burada Beykoz sakinlerinin istediği yasal 11 talebin yerini getirilmesini talep diyoruz vatandaşı korku panik içerisinde bir baskı yoluyla sözleşme imzalatmaları suçtur.” dedi.

Mahallede bekleyiş sürerken yurttaşlar, “Komşuyu komşuya düşman ettiniz” ve “Babayı oğula düşman ettiniz” sloganları attı.‘Gergin bekleyiş devam ediyor’

Kentsel dönüşüm mağdurlarından Ahmet Kanbur, yaptığı açıklamada, “Avukatlar bekliyorlar. Beykoz Belediyesi’nden yetkililer aralarında İmar Müdürü’nün de bulunduğu yetkililer geldi. Polis ekipleri de geldi, bayağı kalabalıklar. Elektrik, su ve doğalgazı kesmek için geldiler. Bugün kesmeyi planlıyorlar. Dört otobüs polis var” dedi.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’e ise şunları dile getirdi: “Şu an gergin bekleyiş devam ediyor. Beykozluların önce fabrikalarını kapatıp, elini işini aldılar. Şimdi de tek sığındıkları yer olan evlerini alıyorlar” diye konuştu.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb