reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 24 Mart 2022 1075 Görüntüleme

BEYKOZ’UN ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ “SIFIR ATIK” İÇİN SAHADA

Beykoz’da çevreye duyarlı üniversite öğrencileri “Sıfır Atık” hedefiyle sahaya indi. Kapı kapı dolaşarak ilçe sakinlerine projeyi ve yararlarını anlatan öğrenciler, “özelde” daha temiz bir Beykoz, “genelde” ise sürdürülebilir çevre ve yaşanılabilir bir dünya için katkı ve destek bekliyor.

Beykoz’da çevreye duyarlı üniversite öğrencileri “Sıfır Atık” hedefiyle sahaya indi. Kapı kapı dolaşarak ilçe sakinlerine projeyi ve yararlarını anlatan öğrenciler, “özelde” daha temiz bir Beykoz, “genelde” ise sürdürülebilir çevre ve yaşanılabilir bir dünya için katkı ve destek bekliyor.Beykoz Belediyesi, ilçedeki temizlik hizmetlerine rehberlik eden “Sıfır Atık” uygulamalarının yaygınlaşması, toplumda farkındalık ve katılımın artması ile gençlerin çevre projelerinde daha aktif rol alması amacıyla “Çevre Gönüllüleri” Projesi’ni hayata geçirdi. Yerel yönetimler ve ilçedeki üniversitelerle iş birliğinin geliştirilmesini de hedefleyen “Çevre Gönüllüleri” Projesi kapsamında Türk-Alman, Beykoz ve İstanbul Medipol Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Marmara Üniversitesi ile imza süreci ise tamamlanma aşamasına geldi.Projenin ilk adımında üniversitelerdeki gönüllü öğrenciler belirlenerek Beykoz Belediyesi’nin çevre mühendisleri tarafından “Sıfır Atık” ve kurumun ilçede yürüttüğü diğer çevre projeleri hakkında eğitimler verildi.Eğitimlerin ardından proje için sahaya inen öğrenciler, kapı kapı dolaşarak, projenin çevreye ve geleceğe katkıları hakkında ilçe sakinlerine bilgiler verdi.

Öğrencilerin ziyaretine “Sıfır Atık”ın sevimli kaplumbağa maskotu ve belediyede görevli çevre mühendisleri de eşlik etti.Beykoz Belediyesi, sıfır atık bilincinin artması ve projenin yaygınlaşması için Çevre Gönüllüleri sayısını arttırarak sahadaki çalışmalarına devam edecek.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb