reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 1 Ekim 2021 1150 Görüntüleme

İmamoğlu Beykoz Çayırı Millet Bahçesi Projesini Veto Etti

AK Parti ve MHP'nin oylarıyla İBB Meclisi'nde kabul edilen Beykoz Çayırı Millet Bahçesi projesi için İmamoğlu ilk veto hakkını kullandı.

İmamoğlu Beykoz Çayırı Millet Bahçesi Projesini Veto Etti

AK Parti ve MHP’nin oylarıyla İBB Meclisi’nde kabul edilen Beykoz Çayırı Millet Bahçesi projesi için İmamoğlu ilk veto hakkını kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Temmuz ayında Beykoz’u ziyareti sırasında Beykoz Çayırı’nın Millet Bahçesi yapılacağını kamuoyuyla paylaşmıştı.

Devam eden süreçte ilk önce Beykoz Belediye Meclisi’nde kabul edilen ‘Beykoz Çayırı Millet Bahçesi Projesi’ daha sonra geçtiğimiz günlerde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelerek komisyonda kabul edildikten sonra Genel Kurul’un oylamasına sunuldu.

Cumhur İttifakı’nın ortakları AK Parti ve MHP’nin sandalye sayısının yüksek olması nedeniyle Beykoz Çayırı Millet Bahçesi projesi oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Kabul edilen karar imzalaması için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sunuldu.

Başkan İmamoğlu, tabi hakkı olan veto hakkını kullanarak Beykoz Çayırı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi kararını reddetti.

Yeniden oylanacak olan Beykoz Çayırı Millet Bahçesi Projesi daha önce kabul edildiği şekliyle onaylanırsa İmamoğlu’nun ‘ısrar karar’ olarak kabul etmesi gerekiyor.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb