reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 18 Mayıs 2021 1715 Görüntüleme

Beykoz Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1. Toplantısı Yapıldı

Beykoz Belediye Meclisi 2021 Mayıs ayı olağan toplantısının birinci oturumu Meclis Başkanvekili Gaye Zayıf başkanlığında yapıldı.

Beykoz Belediye Meclisi 2021 Mayıs ayı olağan toplantısının birinci oturumu Meclis Başkanvekili Gaye Zayıf başkanlığında yapıldı.Pandemi nedeniyle gecikmeli olarak yapılan meclis oturumunda Beykoz’da yaşanan son gelişmeler değerlendirilirken, İsrail Devleti’nin Filistin’e yönelik zulmü bütün partiler tarafından lanetlendi.Gündeme geçilmeden önce Başkanvekili Gaye Zayıf herkesin geçmiş bayramını kutladı ve buruk bir bayram geçirildiğini söyleyerek, “Bu bayram yüreğimiz yaralıydı. Filistinli kardeşlerimizin gözyaşları bizim de içimize aktı. Rabbim inşallah onları katil İsraillin elinden kurtarır.” dedi.İlk söz alan CHP Meclis Üyesi Temel Karadeniz, geçmiş bayramı kutlayarak, Filistin’de yaşanan, İsraillin yaptığı cani saldırıları CHP ve Millet İttifakı adına kınayarak, Millet İttifakı olarak İsraillin saldırılarını karşı Filistin halkının özgürlüğünü savunacaklarını beyan etti.

CHP Meclis Üyesi Gülsüm Yılmaz ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. 10-16 Engelliler Haftasını da kutlayarak yaşamın tüm alanında engelsiz bir hayat temenni etti.

CHP Meclis Üyesi Recep Süha Pekkip ise, “Nisan ayının başında Göllü Köyü’nde Beykoz Belediyesi Zabıtalarınca köylerde ahırcılık yapan kişilere kapılarındaki gübrelerin kaldırılması istendi ve aksi takdirde ceza kesileceğini söylendi.” şeklinde konuştu.ENGELSİZLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

AK Parti Meclis Üyesi Manolya Demirören Tekin, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak Beykoz Belediyesi olarak neler yapıldığını anlattı.

Manolya Demirören Tekin, “İlk başlarda engelsiz folklor grubu oluşturmuştuk ama pandemi nedeniyle bu çalışmalar yarım kaldı. Hobi bahçemizin altında engelsiz okulumuz ise pandeminin ilk dönemlerinde hayata geçti, Beykoz AKDEM olarak buranın çalışmaları devam ediyor. 1-2 ay içerisinde hizmete başlamış olacak. Burada engellilerimiz müzik, sanat, seramik gibi birçok farklı aktivitelere katılacaklar. Engelli annelerine farklı kurslar vereceğiz. At ile tedavi eğitimizde ise ata binmeye müsait raporu getiren bütün engellilerimize bu eğitimimizi sunuyoruz. Evde engelli olan kardeşlerimize fizik tedavi uzmanı gönderiyoruz. Yine engellilere yönelik, kişisel bakım hizmetlerini evlerinde gerçekleştiriyoruz.” dedi.

TEKİN: İLAÇLAMADA EN BÜYÜK SORUMLULUK İBB’NİN

Pekkip’in konuşmasına karşılık Manolya Demirören Tekin şöyle yanıt verdi; “Biz karasinek, larva gibi birçok çalışma yapıyoruz. Bunlardan biri de gübrelerin sebep olduğu sinekler. Bu konuda gübrelerin düzgün bir şekilde yayılması gerektiğini söyleyerek uyarılarda bulunuyoruz, ceza kesmiyoruz. İlaçlamada en büyük sorumluluk İBB’nindir. Gerekli çalışmaları onlarda gerçekleşirlerse bizlere de destek olmuş olurlar.”

Bu konuşmaların ardından Mecliste, Gülay Demirel ve Manolya Demirören Tekin arasında sesler yükseldi.

İBB’nin sorumluluğuna ilişkin Gülay Demirel, Manolya Demirören Tekin’in bu konuşmasına, “153ü arayan vatandaşlar ilaçlama konusunda şikâyette bulunduğu takdirde İBB bölgeye giderek gerekli müdahaleler yapılıyor.” şeklinde karşılık verdi.

BEYKOZLU HAYVANSEVERLERE MÜJDE

Manolya Demirören Tekin, sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarda da İBB’nin eksik kaldığını belirterek,” Ne yazık ki süreç konuşulduğu gibi ilerlemiyor. Sokak hayvanları ve ilaçlama konusunda en büyük sorumluluk İBB’nindir. Bizimde bir hafta içerisinde Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz hayata geçmiş olacak. Bütün sokak hayvanlarının tedaviler yapılacak. Buradan Beykozlu vatandaşlara özellikle hayvan severlere duyuruyorum.” dedi.DEMİREL: “EKSİKLİK İŞİN BAŞINDAKİ ARKADAŞIMIZDADIR”

İBB’nin sorumluluklarına dair CHP Meclis Üyesi Gülay Demirel, “Bizim sorumluluğumuz Beykoz’a yapacağımız katkılardır. Buradaki eksiklik işin başındaki arkadaşımızdadır. Sorumlu kişi bu beceriyi gösteremeyip İBB’den hizmet alamıyorsa bunun değerlendirilmesi gerek. Sorumluluğumuz polemik yaratmak değil, çözüm üretmektir eğer bunu yapamıyorsak önce kendimizi sorumlu tutalım.” diye karşılık verdi.

TEKİN: “ŞU ANA KADAR CEZA YAZILMADI”

Demirel’e karşılık Manolya Demirören Tekin ise, “İBB’den Beykoz’a yetkililer geldi. İBB Anadolu yakasına bir ilaçlama istasyonu merkez kurmak istediğini belirtti. Beykoz’da uygun bir yer bulamadılar. Ümraniye tarafına kurulacaktı orada da olmadı. En son bütün ilçelerin katıldığı bir toplantı oldu. Orada 39 ilçeden de sokak hayvanları ve ilaçlama konusunda biraz daha fazla çalışma istendi. Yani bize bir şikâyet geldiğinde biz bunu Beykoz Belediyesi olarak değerlendirip yerine gitmeyecek miyiz? Bahsi geçen yerdeki kişiler uyarılmamalı mı? Gerekli uyarıları vatandaşlara iletip takibini sağlanır. Gübre ve sinek şikâyetleri hakkında şu ana kadar bir tane ceza yazılmamıştır bu gübre biz de görevimizi yapıyoruz.” şeklinde konuştu.TARİHİ BARUTHANE ÇAYIR’INDA İNŞAAT

 

CHP Meclis Üyesi Recayi Çelik ise Tarihi Baruthane Çayırı’nda ki inşaat çalışmalarına değinerek şunları söyledi:

Benimde ikamet ettiğim adrese yakın Göksu Deresi’ne paralel, Tarihi Baruthane Çayırı’mız var. Baruthane Çayırı’na geçtiğimiz dönemlerde bir park uygulaması yapılarak insanların nefes alabileceği güzel bir ambiyans oluşturulmuştu. Birkaç tadilat yapılmıştı. Tarihi doku biraz zedelense de geçmişe nazaran biraz daha iyi bir yapı oluşmuştu. Şu anda orada bir imalat bir inşaat yapılıyor. Yapılan inşaatın tuvalet ve mescit olarak yapıldığı söyleniyor. Zaten yapılan yere yakın bir camimiz var arada 100 metre bile yok, tuvaletlerde var. Bu tuvaletlerin tadilatı yapılarak kullanılabilir duruma getirilebilirdi. İkinci bir inşaata ve tarihi bir çayırın dokusunun bozulmasına müsaade edilmezdi. Bölge halkı bu konuda muzdarip ve şikayetçi. Buradaki yapının tekrar gözden geçirilmesini mümkünse o yapının iptal edilmesini talep ediyoruz.ADRESİ BEYKOZ OLARAK GÖSTERİLEN KULÜBÜN KENDİSİ KOCAELİ’NDE MİDİR?

Cemal Sataloğlu ise Buz Beykoz Spor Kulübü harcamaları hakkında soru önergesi verdi.

Öncelikle namağlup olarak şampiyon olan Buz Beykoz Takımı’nı tebrik eden Sataloğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu spor dalı ciddi yatırımların yapılması gereken bir alan ve buz hokeyi kullanılan ekipmanlar ve giysiler itibariyle pahalı bir spor dalı olarak kabul edilir. Buz Beykoz takımı hakkında bazı sorularım olacak sayın başkan.

Buz Beykoz takımının hangi harcamaları Beykoz Belediyesi tarafından karşılanmıştır?

Beykoz Belediyesi’nin bu takıma aktardığı tutar nedir?

Buz Beykoz takımı faaliyetlerinin kapsamında bu spor için yetiştirilen, eğitim verilen ve faaliyetleri içinde olan kaç Beykozlu vardır?

İlçe sınırları içinde tesisi dahi olmayan bu sporun yerine içinde Beykozlularında yer aldığı spor alanlarını desteklemeyi düşünüyor musunuz?

Buz Beykoz Takımı’nın 2 yıllık faaliyeti kapsamında Beykozluları da içine de alacak hangi faaliyetleri yaptınız?

1998 yılında kurulan Başkent yıldızları buz spor kulübü ile Buz Beykoz Spor Kulübü arasında nasıl bir bağlantı vardır?

Sadece kulüp logo değişikliği yapılarak faaliyetlerine devam eden Buz Beykoz Takımı için Beykoz Belediyesi tarafından Başkent Yıldızları Buz Spor Kulübüne bir ödeme yapılmış mıdır? Ödeme yapıldıysa bu tutar ne kadardır ve neyin karşılığında yapılmıştır?

Adresi Beykoz olarak gösterilen kulübün kendisi Kocaeli’nde midir?

5393 sayılı belediye kanununun 26.maddesininde izah edildiği üzere yukarıda belirttiğim sorularımın belediye başkanlığı makamınca yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini arz ederim.”HUZUR HAKLARI FİLİSTİN’E

Beykoz Belediye Meclisi’nde son olarak gündem dışı söz alan Adem Sefer ise, Cumhur İttifakı olarak Mayıs ayında alınacak huzur haklarının Türk Kızılay’ı vasıtası ile Filistin’e gitmesine ilişkin ortak kararı alındığını belirtti.CUMHUR İTTİFAKI’NDAN FİLİSTİNE DESTEK BİLDİRİSİ

Cumhur İttifakı adına AK Parti Meclis Üyesi Fatih Çelik, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı katliam politikasına ilişkin mazlum Filistin halkının yanında olduklarını belirterek, bildiri okudu.

AK Parti Meclis Üyesi Fatih Çelik, Beykoz Belediye Meclisi Cumhur İttifakı olarak, BM’nin kararlarına rağmen, işgal politikasını sürdüren ve bunu yaparken de insani bütün hak ve kutsalları yok sayan İsrail’i en sert şekilde kınadıklarını belirtti.

Fatih Çelik konuşmasına şöyle devam etti; “Bu meclisten tüm dünyaya bir kez daha sesleniyoruz… Ecdadımız tarafından 400 yıl uhuvvet ve suhuletle yönetilmiş olan Filistin topraklarında huzurun yeniden tesis edilmesinin, dünya barışına açılan kapının en önemli anahtarı olduğuna inanıyoruz. Ulusal ve uluslararası tüm kurum, kuruluş ve devletleri, mazlum Filistin Halkı’nın haklı davasının yanında olmaya davet ediyoruz.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb