reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 17 Mayıs 2019 1171 Görüntüleme

Başkan basınla buluştu

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın yerel basın mensuplarıyla buluştu.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın yerel basın mensuplarıyla buluştu.Yaklaşık üç saat süren sahur toplantısı Beytaş Teras Cafe’de gerçekleşti. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Bünyamin Korkmaz, Fatih Sağlam, Selami Keskin, Engin Köklü, Feruz Kutsal ve İletişim Koordinatörü Enes Buladı ve Beytaş’ın başına getirilen eski Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk katıldı.

Başkan Aydın: “Tercihimizi Manolya Hanım’dan yana kullandık”

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın şöyle konuştu: “Seçim döneminde meclis üyeleri içerisinden başkan yardımcısı yapmayacağımızı söylemiştik. Buradaki şartlar ve koşullar nedeniyle böyle bir karar almıştık. Türkiye’de nüfusu 50 binden fazla olan belediyelerin izinle bir kişiyi özel kalem müdürü yani memur yapma hakkı var. Ben bunu Fatih Kardeşim noktasında değerlendirdim. Siyasetin dengesini öyle kurmuştuk. Sonrasında partimiz en az bir kişinin olması gerektiğini söyledi. Biz de tercihimizi Manolya Hanım’dan yana kullandık. Manolya Hanım sosyal işlerden ve sağlık işlerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görevine devam ediyor.”Başkan Aydın: “Engin Bey benim çalışma usulümü biliyor”

Basın mensupları tarafından yöneltilen sorulara yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Murat Aydın şunları söyledi: “Engin Bey Teknik Başkan Yardımcımız. Park Bahçeler, Yol, Destek Hizmetleri ve Muhtarlıklar Müdürlüğüyle ilgileniyor. Benim gördüğüm kadarıyla İstanbul’da muhtarlıklara en çok değer veren belediye Beykoz Belediyesi. Engin Bey benim çalışma usulümü biliyor. Ben işin sadece yapılmasına bakmıyorum. Estetik olmasına da dikkat ediyorum. Fatih genç bir arkadaşımız. Hep teşkilatlarda çalışmış. Hem teşkilattaki çalışma potansiyeli hem de Beykoz’da yaşıyor olması benim için önemliydi. Fatih’ten beklentimiz sporla ve gençlerle ilgili.”

Başkan Aydın: “Büyükşehir seçimlerinin yenileniyor olması bizim motivasyonumuzu arttırdı”

İstanbul Belediye Başkanı seçiminin yenilenmesiyle ilgili konuşan Murat Aydın şunları ifade etti: “Büyükşehir seçimlerinin yenileniyor olması bizim motivasyonumuzu arttırdı. Çünkü büyükşehirle beraber olmadığınız zaman çöp toplamak dışında iş yapmanız zordur. Biz Beykoz’u bisiklet üssü haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Bisiklet sporunun en üst düzeyde yapıldığı bir kente dönüştürmeyi hayal ettik. Bununla ilgili kararlar almak gerekecek. Ulaşımla ilgili kara alınacağı zaman büyükşehirden karar çıkarmak gerekiyor. Orası çıkarmazsa bir şey yapılamaz. Beykoz halkına sözlerimiz var. Bizim en güçlü dayanağımız her ne kadar Ankara olsa da uygulama alanında büyükşehirdir. Beykoz menfaatine konuşuyorum. AK Partili başkan olursanız başka, muhalefetten olursanız başka bir bakış var. İktidar partisinin başkanı olunca halk sorunların çözümü noktasında daha baskıcı davranabiliyor.”Başkan Aydın: “7. başkan yardımcısı kesinlikle olmayacak”

Aydın sözlerinin devamında şunları aktardı: “7. başkan yardımcısı kesinlikle olmayacak. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Benim kanaatim burada cumhurbaşkanlığı sistemine uygun bir sistem kurmaktı. Partimiz değerlendirdi. Meclis üyelerinden de yapılması icap eder. En azından bir kişi olması gerekince ben tercihimi Manolya Hanım’dan yana kullandım.”

Başkan Aydın: “Yasal olarak 50 km’yi geçilemeyecek yerlerde bisikletle ortak kullanım olabiliyor”

Aydın sözlerine şunları ekledi: “Bu yolda otomobiller 50 km hızı geçemez. Kurallara uymamış olur. Yasal olarak 50 km’yi geçilemeyecek yerlerde bisikletle ortak kullanım olabiliyor. Bisikletli işaretinin olduğu yolun tam ortasından otomobilin gittiği yerden bisiklet de gitme hakkına sahip oluyor ve öncelik bisiklette oluyor. Yani bisiklet için ayrı bir yol ayırmıyorsunuz mevcut yolu hem bisiklet hem otomobil ortak olarak kullanabiliyor. Türkiye’de bu geçen sene uygulamaya başlanan bir şey. İlkini biz Zeytinburnu’nda yaptık.”Başkan Aydın: “İmar buranın olmazsa olmazı”

Aydın şöyle devam etti: “Burada imar planlarını belediye yapıyor. Belediyenin bu anlamda personeli var. Buradaki hazır ekiple çalışacağız. Takviye gerekirse yapılabilir. Ben seçim ertesi mazbatayı almadan Beykoz’un mahalle ve köylerini dolaştım. Mazbatayı aldığım günün akşamı başkan yardımcılarını ilan ettim. İmar buranın olmazsa olmazı. Eş zamanlı olarak bununla ilgili çalışmalar da sürüyor. Başarılı olmak için 5 yıllık yol haritanızı planlamak zorundasınız. Biz profesyonel destek de alarak, stratejik planla ilgili çalışmaları başlattık. Yol haritamızı önümüzdeki 5 aylık süreçte tamamlamış olacağız. Bu yol haritası Beykoz halkının yaptığı yol haritası olacak. Şu an bizde başkan danışmanı yok. Gayri resmi başkan danışmanımız yok. Gerektiğinde birçok kişiden danışmanlık hizmeti alacağız ancak rutin başkan danışmanı görevinde olan kimse yok. Yeni yasayla emekliyi belediyenin şirketinde çalıştıramıyorsunuz. Bu arkadaşlarımız da emekli kişiler olduğu için ben onu şirketten destekleyemem. Biz seçimde Kavacık bölgesinde hizmet binası olacağını söylemiştik. Beykoz’a 2 merkez inşa edeceğimizi söyledik. Birince bölge Kavacık ve Rüzgarlıbahçe diğeri Boğaz Hattı. Ya yeni bir yer yapacağız ya da uygun olan yeri kullanacağız. Kavacık’ta yapılmış ihtilaflı bir bina var. Sonuç olarak mahkeme sürecinde. Bir şekilde bir anlaşmaya varılacak. Anlaşma sağlanınca belediyenin hizmet birimlerini bir kısmını oraya taşımayı planlıyoruz. Şişecam Fabrikası’nın oradan Beykoz Merkez’e kadar olan bütün bu bölge yeniden ele alınıp meclis binamız ve Beykoz halkının beklentileri de dikkate alarak çalışma yapacağız.”

Başkan Aydın: “Gemiyi yaşatmak mümkün değil”

Belediye önündeki gemi ile sorulan soruları yanıtlayan Aydın şunları söyledi: “Gemiyi yaşatmak mümkün değil. Kirletici unsurların tamamını yok etmek kaydıyla bakanlığın öngördüğü bir yerde batırarak, balık üretimine katkısı olabilir. Buna yönelik bir çalışma var.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb