reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 12 Nisan 2019 1991 Görüntüleme

Beykoz Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Beykoz Belediye Meclisi 8. dönemin ilk olağan toplantısını Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın başkanlığında yaptı.

Beykoz Belediye Meclisi 8. dönemin ilk olağan toplantısını Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın başkanlığında yaptı.Toplantıda meclis başkan vekilleri, divan, komisyon ve encümen üyeleri seçildi. 31 Mart Mahalli idareler seçimlerinin ardından yeni dönemine başlayan Beykoz Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı’ndan 20, CHP’den 11 olmak üzere toplam 31 meclis üyesi yer alıyor.Meclis’te ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ülkemizi bugünlere getiren tüm ecdat için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından açılış ve yoklama yapıldı.Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Sefer yeni dönem çalışmalarının hayırlı olmasını diledi.Sataloğlu: “Sandıktan çıkana saygı duymaktır”

CHP Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu şunları ifade etti: “31 Martta bir yerel seçim yaşadık. Beykoz genelinde birkaç münferit olay dışında, seçim demokratik bir ortamda geçti. Demokrasinin gelişmesi için katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz. 8.Dönemin Beykoz’umuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Cumhuriyet bir rejim, demokrasi ise cumhuriyetin uygulanış şekillerinden sadece biridir. Demokrasinin temel özelliği, seçim ve temsil ilkelerine dayanmasıdır. Halkın seçtiği temsilciler eliyle, siyasi iktidarı kullanmasıdır. Demokrasilerde düşüncelerin içeriği ne olursa olsun, saygı gösterilmelidir. Demokrasi tahammül rejimidir. Sandıktan çıkana saygı duymaktır. Sandıktan çıkan sonucu kabullenmektir. Bir siyasi rejimin demokratik sayılabilmesi için, seçim ve temsil ilkesinin, hukukun üstünlüğünün ve çoğulculuk ilkesinin geçerli olması gerekir.”“Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan kısa bir süre önce Venezüella’da yaşanan olaylar karşısında söylediği şu ifadelerle; “Ben demokrasiyi bugüne kadar şöyle tanıdım. 40 yıllık siyasi geçmişim var. Sandıktan çıkana saygı duyacaksınız. Duymazsanız bunun adı demokrasi değildir, totaliter zihniyettir.” demokrasinin önemini vurgulamıştır.”Sataloğlu: “Halkın menfaati için yapılacak her çalışmanın arkasında duracağız”

“Beykozlu, Beykoz yereli için AK Parti iktidarının devamı yönünde oy kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi’ne muhalefet görevi verdi. Beykoz, sadece Türkiye’nin, İstanbul’un en güzel ilçesi değil, Boğazı, yeşilliği, Doğası ve insanı ile dünyanın en güzel yeridir. Fakat Beykozlunun sorunları yıllar içinde artarak devam ediyor. Avrupa yakası ile Anadolu yakasını birbirine bağlayan 2 köprüyü barındırdığı halde gelişmekte geri kalmış bir ilçe. Beykoz daha fazlasını hak ediyor. Beykozlu, yıllardır hak ettiği hizmeti alamıyor. Halkın menfaati için yapılacak her çalışmanın arkasında duracağız. Hizmet alınması noktasında yapılan çalışmaları destekleyeceğiz. Hukuk kuralları daima pusulamız olacaktır. Beykozlunun daha iyi hizmet alması, mutlu huzurlu yaşayabilmesi ve Beykoz’un geri kalmışlığının ortadan kaldırılması için muhalefet partisi olarak önerilerimizi iktidara sunmaya devam edeceğiz. Amaç Beykozlunun mutlu ve huzurlu bir şekilde Beykoz’da yaşamaya devam etmesini sağlamak. Yerel seçimlerde bize verilen görevi de unutmayacağız, Beykoz’un kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması noktasında belediye yönetiminin ve Beykoz’un parasının takipçisi olacağız. Çünkü Beykoz’un gelirleri sınırlı. 2B gelirleri toplam belediye gelirleri içerisinde büyük bir orana sahip. Bütçe kaynaklarının etkili ve verimli kullanılıp kullanılmadığını takip edeceğiz. Beykoz halkı AK Partiye Beykoz’u 5 yıl daha yönetme yetkisi verdi. Fakat bize de muhalefet görevi verdi. Yapıcı muhalefet yapacağız ama denetleyen ve kontrol eden Beykoz halkı adına hesap soran bir muhalefet olacağız. 31 Mart yerel seçim sonuçlarının tekrar Beykoz’a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.”Aydın: “Yücel Başkanıma teşekkür ediyorum”

Belediye Başkanı Murat Aydın şöyle konuştu: “Belediye Meclisimizin 8. seçim döneminin ilk toplantısını gerçekleştirdik. Bir kısım arkadaşımız tecrübeli ama büyük kısım ilk defa meclis üyeliği yapacak. Ben öncelikle bizlere bu çalışma yetkisini veren, Beykozlulara çok teşekkür ediyorum. Burada Beykozlunun yaşam kalitesini artırmak için birlikte çalışacağız. Önümüzde 5 yıllık bir süreç var. Meclis binamız çok güzel. Bu binanın yapılmasını sağlayan, Yücel Başkanıma teşekkür ediyorum. Beykoz Belediyesi İstanbul’da kurulan ilk belediyelerden biridir. Ben yeni Beykozluyum. Bundan birkaç ay öncesine kadar dışarıdan bakan bir gözdük. Yaşamımın kalan kısmını Beykoz’da tamamlamayı öngörüyorum.”Aydın: “Bu dönem ilk defa Beykoz’da farklı bir uygulama yapacağız”

Başkan Murat Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalefet tabiki olacak. Zaten demokrasinin özelliği bu. Yapıcı muhalefet topluma kazandırır. Biz hem iktidar hem de muhalefet grubundaki arkadaşlarımızın aktif olmalarını bekliyoruz. Bu dönem ilk defa Beykoz’da farklı bir uygulama yapacağız. Türkiye’deki Başkanlık Sistemine uygun olarak başkan yardımcıları meclis üyelerinden seçilmedi. Sizlerin ve Beykoz halkının görüşlerini son derece önemsiyoruz. Amaç 24 saat yaşamın olduğu, ekonomik ve sosyal anlamda rahat edebildiğimiz bir Beykoz’u inşa etmek. İstanbul’da aidiyet duygusunun en güçlü olduğu ilçe Beykoz.  İnsanların yüzde 83’ü burada yaşadığı için mutlu. Burası birçok insanın yaşamayı arzu ettiği yer. Burayı korumak için geçmişte birçok önlem alınmış. Buradaki sosyal yaşam başka hiçbir yerde yok. Buranın özelliklerini koruyarak yürüyeceğiz.”Genel Kurulda yapılan gizli oylamayla Beykoz Belediyesi I. Başkan Vekili olarak Gaye Zayıf seçilirken, II. Başkan Vekili olarak İbrahim Özdemir seçildi.Divan, encümen ve komisyon seçimlerinin ardından, 2018 Yılı Faaliyet Raporu ve Denetim Komisyonu Raporu’nun bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi oy birliğiyle karara bağlandı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün kadro derecesiyle ilgili teklifi ise oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havale edildi.CHP Beykoz Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz CHP Grup odasında, yeni meclis döneminde başarılar dileyerek 31 Mart Yerel Seçimlerinde seçilen kadın meclis üyelerine çiçek takdim etti.

Bir sonraki meclis toplantısı 15 Nisan 2019 Pazartesi günü saat: 10.00’da yapılacak.Beykoz Belediyesi başkan vekilleri, divan ve komisyon üyeleri seçimleri şöyle gerçekleşti:

Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili

Gaye Zayıf

Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili

İbrahim Özdemir

Başkanlık Divanı

Serkan Şahin

Fatih Çelik

Sema Asuman Meydan

Gülsüm Yılmaz

Belediye Encümeni

Mehmet Temel

Furkan Çeliker

Kadir Çakıroğlu

Plan ve Bütçe Komisyonu

Mehmet Akif Soysal

Mehmet Temel

Kadir Çakıroğlu

Cemal Sataloğlu

Temel Karadeniz

İmar Komisyonu

Sadullah Kabahasanoğlu

Fatih Çelik

Bülent Gökdağ

Cemal Yavuz

Şefik Yavuzyılmaz

Hukuk Komisyonu

Ahmet Deliak

Serkan Şahin

Gül Biçer

Cemal Sataloğlu

Aydın Habil

Tarife Komisyonu

Engin Yıldız

Yılmaz Güzeci

Hüseyin Kuruderi

Temel Karadeniz

Bahar Doğru

Kültür ve Turizm Komisyonu

İdris Kurt

Nazım Keskin

Manolya Demirören Tekin

Suat Yıldız

Recai Çelik

Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu

Furkan Çeliker

İdris Kurt

Fatih Çelik

Gülay Demirel

Recai Çelik

Çevre ve Şehircilik Komisyonu

Nazım Keskin

Hüseyin Kuruderi

Sema Asuman Meydan

Şefik Yavuzyılmaz

Cemal Yavuz

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ve Aile Komisyonu

Gaye Zayıf

Gül Biçer

Serkan Şahin

R. Süha Pekkip

Gülsüm Yılmaz

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler

Manolya Demirören Tekin

Yılmaz Güzeci

Furkan Çeliker

Suat Yıldız

Bahar Doğru

Basın ve Halka İlişkiler

Furkan Çeliker

Fatih Çelik

Sema Asuman Meydan

Aydın Habil

Gülsüm Yılmaz

Engelsiz Hayat Komisyonu

Gaye Zayıf

Sadullah Kabahasanoğlu

Ahmet Deliak

R.Süha Pekkip

Bahar Doğru

Sağlık Komisyonu

İbrahim Özdemir

Mehmet Temel

Gaye Zayıf

Gülay Demirel

Gülsüm Yılmaz

Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi

Asil Üyeler:

İbrahim Özdemir

Nazım Keskin

Engin Yıldız

Recai Çelik

Bahar Doğru

Yedek Üyeler:

Fatih Çelik

Hüseyin Kuruderi

Yılmaz Güzeci

R. Süha Pekkip

Aydın Habil

Marmara Belediyeler Birliği Meclisi

Manolya Demirören Tekin

Askerlik Meclisi

Ahmet Deliak

İstanbul Boğaziçi Belediyeler Birliği

Engin Yıldız

Sema Asuman Meydan

Tarihi Kentler Birliği Meclisi

Nazım Keskin  (Asil Üye)

İdris Kurt (Yedek Üye)

Türk Dünyası Belediyeler Birliği

Adem Sefer (Asil Üye)

Furkan Çeliker (Yedek Üye)


Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb