reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 14 Ocak 2019 1349 Görüntüleme

Kaşıtoğlu: ‘Bu kadar çaresizliğe düştülerse dükkanı kapatsınlar’

Kaşıtoğlu: “Eğer bu pankartları toplatanlar seçim kazanma konusunda bu kadar çaresizliğe düştülerse dükkanı kapatsınlar.” dedi.

Kaşıtoğlu: “Eğer bu pankartları toplatanlar seçim kazanma konusunda bu kadar çaresizliğe düştülerse dükkanı kapatsınlar.” dedi.Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz ve Saadet Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Muharrem Kaşıtoğlu, Beykoz Belediyesi Eski Başkanı Şevket Arıkan’ı ziyaret etti.

Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz ve Saadet Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Muharrem Kaşıtoğlu, Beykoz’da belediye başkanlığı yapmış isimleri ziyaret etmeye başladı. Bu kapsamda ilk ziyaretlerini Beykoz Belediyesi Eski Başkanı Şevket Arıkan’a gerçekleştirdiler.  Ziyarette Saadet Partisi İlçe Yönetimi ve Meclis Üyesi Yılmaz Özdemir hazır bulundu.

Baro Bahçede gerçekleşen toplantıda, “Toplum tercihini yapacak, biz de ona uyacağız. Doğru olan budur. Bugün devlet ‘Ben yaptım, oldu’ anlayışıyla yönetiliyor.” diye konuşan Şevket Arıkan, Muharrem Kaşıtoğlu’na başarılar diledi.

Arıkan: “Karşımızda Cumhur İttifakı diye bir yapı var. Sanki biz cumhurun bireyleri değiliz”

Arıkan sözlerine şöyle devam etti: “Bu yolda bir yol arkadaşlığımız olacak ama asla birbirimizi kırıcı, küçültücü söz duymayacaksınız. Siyaset emek isteyen bir uğraş. Ülkesi ve inandığı doğrular için bunca özveriye katlanan insana saygılı olmak gerekir. Siyasetçilerin birbirlerine saygılı olması oranında, bize destek veren arkadaşlarımız birbirlerine saygılı olur. Beykoz büyük bir köy. Köyün de kendine özgü etik değerleri ve gelenekleri vardır. Bugünkü siyasi iktidarın gerek merkezi gerek yerel anlamdaki uygulamaları komşuları bile ayrıştırdı. Ekonomik olarak sıkıntılarımız olabilir ama önemli olan birbirimize yabancılaşmamak. Genel seçimlerde bir ittifak hareketi başladı. İnsanlar bu süreçte yakınlaştı. Yerel seçimlerde de buna benze bir şey olmasını isterdim. Karşımda Cumhur İttifakı diye bir yapı var. Sanki biz cumhurun bireyleri değiliz.”Arıkan: “AK Parti kadroları Beykoz’ da birer dolgu malzemesi olarak kullanıldı”

“AK Parti kadroları Beykoz’ da birer dolgu malzemesi olarak kullanıldı. Sanki Murat Aydın Zeytinburnu’nda İstanbul’un böğrüne hançerleri saplamamış gibi bu defa Beykoz’a getiriyorlar. AKP’nin mantığı bize göre bir mantık değil. Hiçbir zaman değildi. Bu tavırlarını sürdürdükleri sürece de olmayacak.”Arıkan: “Beykozluluk duygusuyla dayanışması bizim seçim stratejimizin temeli olacaktır”

Arıkan sözlerini şöyle tamamladı: “Sahada yapacağımız çalışmalarda Saadet Partisiyle CHP’li kadroların dostluk, Beykozluluk duygusuyla dayanışması bizim seçim stratejimizin temeli olacaktır. Bizim buradaki en büyük müttefikimiz sizsiniz. Bugünkü siyasi iktidara karşı, tek adam rejimine karşı birlikte hareket ettik. Yine bugün siyasi karşı iktidara karşı bizim mücadelemizde çok büyük örtüşmeler var. Müttefiklikten kastım bir düşünce birlikteliği anlamındadır. Seçime giderken bir müttefiklikten bahsedilince sanki iş birliği yapmış gibi algılanır. Adaylarını çıkarmış iki siyasi parti kendi adayının ve partisinin daha çok oy alması için elinden geleni yapacaktır.”

Kaçmaz: “Pankartımız adayını ilçe dışından getiren iktidar partisine ağır geldi.”

İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz toplatılan Saadet Partisi pankartlarıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Biz ‘Beykoz’a Beykozlu Başkan’ olgusunun aylardır oturmuş, kabul görmüş bir düşünce olarak yerleştiğini gördük. AKP, aday adaylarını topladı ve ilçe başkanıyla birlikte dışarıdan aday istemediklerine dair deklarasyon yayımladı. CHP de ilçe başkanı ve aday adayları da Beykoz’un dışından aday istemediklerini belirtti. Beykoz’da faaliyet gösteren STK’lar, yöre dernekleri de bu konuda hemfikir. Bizim de adayımız Beykozlu başkan. Biz sarı zemin üzerine beyaz yazıyla Beykoz Spor Kulübünün renklerini kullanarak bir pankart hazırladık. Beykoz’a Beykozlu Başkan. Amblem koymadık. ‘Çare Var’ sloganımız ekledik. Ama bizim bu pankartımız adayını ilçe dışından getiren iktidar partisine ağır geldi.”

Kaşıtoğlu: “Halkta karşılığı olmayan bir adayla ne olursanız olun, sonuç almak mümkün değil”

Muharrem Kaşıtoğlu şöyle konuştu: “Toplumunda akılla yol yürüyen insanlar zaten her şeyi görüyorlar. En nihayetinde sandıktan çıkan sonuca saygı duyuyoruz. Özellikle yerel seçimlerde parti meselelerine bakmadan kişilerin üretebilme, yaşadıkları yere aidiyet duyabilme özelliklerinin ön planda tutulması gerektiğini düşünüyoruz. Beykoz sorunları fazlaca olan bir yer. Çözüm yolları her ne kadar basit görünse de, bazen hiç umulmadık şekilde zorlaşabiliyor. Beykoz’da siyaset ayrıca zor. Önümüzdeki seçim partiler açısından zorlu olacak. Hiç kimsenin kazanması garanti değil. Halkta karşılığı olmayan bir adayla ne olursanız olun, sonuç almak mümkün değil. Yerelin temeli yerinden yönetimdir. Yerinde yönetim yerliyle yapılırsa karşılık bulunur.”

Kaşıtoğlu: “O pankartları toplatmak büyük bir tahammülsüzlüktür”

Saadet Partisi pankartlarının toplatılmasıyla ilgili konuşan Kaşıtoğlu şunları söyledi: “Belediye tarafından belirlenen yerlere yasal çerçevede pankartlarınızı, tanıtım afişlerinizi asabiliyorsunuz. Ben belediye başkan yardımcısıyken zabıta bana bağlı olmamasına rağmen asla hakaret içermeyen seçim pankartlarının hiçbirine dokunulmaması üzerine çok net talimat vermiştim. Çünkü o pankartlarda emek ve para var. O emek çok saygıyı hak eden bir şey. Gece çocuklar zor hava şartlarında onları asıyorlar. Bu kadar zor bir emeğin karşısında o pankartları toplatmak büyük bir tahammülsüzlüktür. Eğer bu pankartları toplatanlar seçim kazanma konusunda bu kadar çaresizliğe düştülerse dükkanı kapatsınlar. O pankartı toplatmak hiçbir yöneticiye yakışmaz.

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb