reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, son dakika, Sür Manşet 14 Aralık 2018 1723 Görüntüleme

İKİ DEVLET AMA TEK MİLLETİZ KONSERİ DİNLEYİCİYLE BULUŞACAK

Bengü Efsen Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Derneği tarafından hazırlanan ‘İki Devlet Ama Tek Milletiz’ konseri dinleyiciyle buluşacak.

Bengü Efsen Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Derneği tarafından hazırlanan ‘İki Devlet Ama Tek Milletiz’ konseri dinleyiciyle buluşacak.Azeri Türklerinin kurtuluşunun 100. yılı anısına düzenlenecek olan konser 23 Aralık Saat: 20.00’de Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde, Müthiş konserlere imza atan Dostluk ve Barış Korosu ile Gençlik Orkestrasıyla Şef Bengü Efsen yönetiminde gerçekleşecek.Anadolu Feneri Dört Mevsim Piknik Alanı’nda konserle ilgili yerel basınla kahvaltı düzenlendi. Toplantıda Dernek Yöneticisi Şef Bengü Efsen Beykoz Belediyesi tarafında konser için servis tahsis edileceği bilgisini verdi.Konserle ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Şef Bengü Efsen şöyle konuştu: “Bengü Efsen Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Derneği olarak hazırladığımız ve Azerbaycan Müziğinin en güzel eserlerinden örnekler sunacağımız bir konser projesidir. 2018 yılının Azerbaycan’ın 100. kuruluş kutlamalarının yapıldığı yıl olduğu düşünülerek, aynı temalı planlanmış ve Azeri Türklerinin kurtuluşunun anısına ithaf olunmuştur.” “Aynı zamanda bu yılın, Azerbaycan’ın dünyaca ünlü en önemli sanatçılarından olan Kara Karayev’in de 100. doğum yılı olması vesilesiyle yine onun klasik müziğe kazandırdığı en güzel eserlerinden ‘7 Güzel Balesi’ adlı eserini de, kendisini anmak adına, konserimizde yorumlamaya çalışacağız. Azeri Müziğinin en güzel eserlerinden örnekler sunacağımız ‘’İKİ DEVLET AMA TEK MİLLETİZ’’ isimli konserimizde eserlerimizi, derneğimiz bünyesinde çalışmalarına devam eden, yaklaşık 40-45 kişilik, dostluk ve barış korosu ile seçmiş olduğumuz bazı eserlerde solist arkadaşımız yorumlayacaktır. Derneğimiz bünyesinde bulunan ve Beykoz’un ilk gençlik orkestrası olma özelliğini taşıyan Beykoz Gençlik Orkestrası’nın da üyelerinin de arasında bulunduğu Dostluk Ve Barış Orkestrası görev alacaktır. Orkestramıza icraları sırasında ayrıca; kanun, tar, akordeon, balaban ve koltuk davulu olmak üzere, yöresel enstrümanlardan oluşan bir saz topluluğu da eşlik edecektir.”“Azeri Müziğinin gönüllere yer eden, için için hüznünü hissettiren naif nağmeleri ile klasik batı müziği ezgilerini bir araya getiren ve müziğin evrensel olduğu konusundan tatmin edici sonuçlar içeren, son derece etkileyici bir proje olarak kabul edilmelidir. Konserimiz 15 eserden oluşmakta ve iki bölüm halinde yaklaşık 2 saat sürmesi planlanmıştır.”Bengü Efsen tarafından 2014 yılında kurulan ve faaliyet alanı tamamen müzik üzerine yoğunlaşmış olan dernek, bünyesinde tamamı kendileri tarafından yetişmiş ileri ve orta seviye kemancılardan oluşan bir Gençlik Orkestrası ve Küçük Kemancılar Müzik Grubu ile çeşitli yaş ve meslekten oluşan Dostluk Ve Barış Korosu ile çalışmalarına devam ediyor.

Dernek kurulduğu tarihten itibaren 80’LER KONSERİ (2015), TANGOLAR&KANTOLAR (2015), RÜYA GİBİ (2016), NEFES Senfoni Tadında İlahiler Konseri (2016), 7 RENK ANADOLU (2017) SAYGI DURUŞU Cumhuriyet Oratoryosu (2017), AKASYALAR AÇARKEN Eski İstanbul Türküleri (2018) organizasyonlarını gerçekleştirdi.  Ayrıca bu zaman zarfında Beykoz Gençlik Orkestrasıyla, KÜÇÜK ADIMLARLA UZAK MESAFELER (2016), KLASİK KEYİFLER (2018) konserleri verildi.

 

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb