reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet 7 Temmuz 2018 1480 Görüntüleme

Beykoz Belediyesi Nikâh Salonu Hizmete Açıldı

Beykoz Belediyesi’nin Kanuni Kent Ormanı içinde geleneksel mimari ve modern tasarımla yapımını tamamladığı göl manzaralı Nikâh Salonu törenle hizmete açıldı.

Beykoz Belediyesi’nin Kanuni Kent Ormanı içinde geleneksel mimari ve modern tasarımla yapımını tamamladığı göl manzaralı Nikâh Salonu törenle hizmete açıldı.


Yeni Nikah Salonunun açılışına İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK ve dernek yönetimleri, muhtarlar ile Beykozlu vatandaşlar katıldı.


Anadolu Yakası’nın En Büyük Kent Ormanı İçinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Anadolu Yakası’nın en büyük kent ormanı olarak kurulan 8 milyon m2’lik Kanuni Kent Ormanı’nda hizmete açılan Nikâh Salonu’nda ilk nikahlar kıyıldı.


Açılış Elmalı Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Azra Yalçınkaya adlı öğrencinin İstiklal Marşı’nın on kıtasını da okumasıyla başladı.

İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş: “Şehir Ormanımız ve Nikah Sarayımız Hayırlı Olsun”

Açılışta konuşan İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş: “Bu mevkii bundan 30 yıl önce ormanlık alan olarak planlanmıştı. Hızlı gelişen şehrin, artan nüfusun yeşillik ihtiyacını tabiatla başbaşa zaman geçirmesi talebini gören Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, Anadolu yakasında bir kent ormanı tesis edilmesi talimatını vermişti. Beykoz Belediye Başkanımız ve Sayın Bakanımız bu alanı birlikte protokole bağladılar. Biz de Orman İdaresi olarak halkımızın tabiatla baş başa zaman geçirme ihtiyacını görmek üzere planladık. Başkanımız da buradaki binayı halkımızın önemli bir gereksinimi olan nikah sarayı olarak tekrar revize etti. Şehir ormanımızın ve nikah sarayımızın tüm halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.


Başkan Yücel Çelikbilek: “Mimari tasarımlar ve yapım bize aittir”
Nikah Salonu açılışında konuşan Başkan Yücel Çelikbilek, “Buranın çok uzun bir serüveni var. Nikah sarayını farklı bir yere yapacaktık. Onu gerçekleştiremedik. Burayı yepyeni bir hale getirdik. Ciddi bir masrafın altına girerek bu binayı yeniledik. Bu binanın bütün mimari tasarımları ve yapımı tamamen bize aittir. Çevre düzenlemesinde Orman Müdürlüğünün katkıları var, teşekkür ederiz. Büyük kısmını da kendimiz hallettik. Göletin etrafını da biraz daha yaşanılabilir bir hale getireceğiz. Türkiye’de ilk olarak yanında göleti olan tek nikah salonu burası olacak. İstanbul’da böyle bir nokta yok. Bu da bizim kısmetimizdir, şansımızdır.” dedi.

Kent Ormanına Macera Parkı Geliyor
Bu bölgede bir de bir macera parkı yapacakları müjdesini veren Başkan Çelikbilek, “Onu da en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Beykoz halkı, orayı çok özel bir mekan olarak görecekler. Nikah dairesini neden böyle bir yerde yaptınız diyebilirsiniz. Burayı çevremizdeki ilçelerden gelen insanlar dolduracaklar. Beykoz’un insanlarının içerisinde beğenmeyenler varsa bilmeli ki burası sadece Beykoz’un çevresindeki ilçelerden hatta Avrupa Yakası’ndan gelen insanlarında rağbet ettiği yer olacak. Buradaki mesire alanı, göleti, fuaye alanları olan, on dakika içerisinde iki nikahın kıyılabildiği bir yeri biz sizin hizmetinize sunduk.” diye ifade etti. Konuşmalardan sonra ilçe protokolü, gelin damatla birlikte açılış kurdelasını kesti.


Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı: “İstanbul’un en güzel nikah salonlarından bir tanesine sahip olduk”

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, nikah salonunda emeği geçenleri kutlayarak, “Beykoz yaparsa iyisini yapar. Bugün yine Belediyemiz sayesinde en güzelini yaptık. Bu güzel hizmeti açmak için bir aradayız. Neden nikah salonumuz yok, niçin gecikiyor dendi. Demek ki her işte bir hayır var. Beklediğimize değdi. İstanbul’un en güzel nikah salonlarından bir tanesine sahip olduk. Elimizdeki güzelliğin kıymetini bileceğiz.” şeklinde konuştu.


Ardından salona geçilerek Başkan Çelikbilek tarafından kıyılan, ilçe protokolünün de şahitlik yaptığı ilk nikah Cansu Kayık ve Gökhan Mete çiftinin nikahı oldu. Sonrasında Şennur Elifoğlu ve Turan Keskin çiftinin de nikahını kıyan Başkan Yücel Çelikbilek, her iki aileye de ömür boyu mutluluklar dileyerek nikah cüzdanlarını teslim etti.


Hekimbaşı Küçüksu Caddesi üzerinde bulunan Nikâh Salonu’nun hizmete açılmasıyla çiftler nikâhlarını yeşillikler ve gölet manzarası eşliğinde nezih bir ortamda kıydırmak için gün sırasına geçiyor. 3 katlı olan mekanda, 249 kişilik nikah salonu, 81 kişilik konferans salonu, 3 ayrı takı salonu, fuaye alanları, kafeterya, kulis odası, fotoğrafçı, kuyumcu ve mescitler, toplantı salonları, idari ofis odaları ve 260 araçlık otopark yer alıyor.

Beykoz Belediyesi, programın sonunda döner, pilav, tatlı, ayran, çay ve su ikramı yaptı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb