reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 27 Mart 2018 1865 Görüntüleme

Muhsin Yazıcıoğlu anma töreni düzenlendi

Alperenler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Muhsin Yazıcıoğlu anma töreni düzenlendi.

Alperenler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Muhsin Yazıcıoğlu anma töreni düzenlendi.

Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde düzenlenen anma törenine Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nevin Gökçe, Beykoz SP Kadın Kolları Yönetimi, İlçe Yönetimi ve gençlik kolları, Beykoz Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, İyi Parti İlçe Yönetimi, Beykoz Türk Ocakları Başkanı Mehmet Aslan, muhtarlar ve dernek temsilcileri katıldı.

 

Törende 25 Mart 2009’da vefat eden Muhsin Yazıcıoğlu’nun çocukluğu, okul yılları, cezaevi yılları, siyasi hayatı, aile hayatı, suikast süreci gençler tarafından hazırlanan videoyla misafirlere aktarıldı.

Misafirleri selamlayan Gençlik Kolları Başkanı Hasan Şimşek şöyle konuştu: “Kendi uçağımızı, kendi helikopterimizi, kendi tankımızı ürettiğimiz bir dönemde hain bir suikast sonucu düşürülen helikopterimizin ancak dört gün sonra bulunabilmesi bizim nezdimizde hala çözülemeyen bir soru işaretidir. 25 Mart 2009 tarihinden bugüne kadar dava ile ilgili kimsenin fiili olarak suçlu bulunup, gerekli cezanın verilmemesi yaramızın kabuk bağlamasına ve hala kanamasına sebebiyet vermektedir. Her şey bu kadar açık ve netken, deliller, görüntüler olmasına rağmen hala suçluların bulunmaması sebebiyle o dönemde bu olaya etki edebilecek mevki ve makam sahipleri bizim gözümüzde hala zan altındadır. Hiçbir makam ve mevki peşinde olmadan bu davaya gönül vermiş, nasıl ki dilden dile Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nu anlatıyorsak, bu hain suikastı de anlatacak ve takipçisi olacağız. Bu ülkenin Muhsinleri, Alperenleri hiç bitmeyecek.”

Prof. Dr. Mustafa Delican şunları söyledi: “Yazıcıoğlu’ndan bahsetmek, bir nesilden bahsetmektir. Ülkücü Hareket’in başlangıcından, bugün gelinen Alperenlik’e kadar aslında bütün hücumların odağında bu hareket olmuştur. 12 Eylül 1980’de yapılan hareketi değerlendirdiğimde bunun sola karşı yapıldığını düşünmedim. Daha doğrusu komünist hareketlere karşı yapıldığını düşünmedim. Bu doğruca Ülkücü Hareket’e karşı yapılmış olan bir harekettir. Bize yıllarca başka bir hikaye anlatıldı. Muhsin Yazıcıoğlu bir ahlak abidesiydi. İnsan yetiştirmek amacıyla hayatını adayan şehidimize şükranlarımı sunuyorum.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb