reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 12 Şubat 2018 2257 Görüntüleme

Beykoz Belediyesi 2017 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Beykoz Belediyesi bir yıllık yatırım ve çalışmaların paylaşıldığı 2017 Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Beykoz Belediyesi bir yıllık yatırım ve çalışmaların paylaşıldığı 2017 Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Hazırlanan 2017Yılı Faaliyet Filmi ile hizmetlerin anlatıldığı toplantıda bir yıllık çalışmalar masaya yatırıldı, tamamlanan çalışmaların kapsamlı bir değerlendirmesi yapılırken, yürütülen projelerin geldiği aşamalar hakkında bilgi verildi. Programda söz alan isimler icraatlar hakkında görüş ve önerilerini paylaştılar.

Toplantıda yöneltilen soruları yanıtlayan Başkan Yücel Çelikbilek tarafından son bölümünde de 2018 yılı hedefleri ve yatırımları hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Kavacık Limak Otel’de gerçekleşen toplantıya Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Başkan Yardımcıları, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz, İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir, STK’lar, muhtarlar, meclis üyeleri, belediye birim müdürleri katıldı. Toplantı sırasında Gazeteci Ozan Derviş ve CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün arasında yanlış anlaşmadan kaynaklı tartışma yaşandı.

ÇELİKBİLEK: “2019 ÇOK BEREKETLİ BİR YIL”

Misafirleri selamlayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek şöyle konuştu: “2017 fırsatlar yakaladığımız ve bu fırsatları halkın lehine çevirdiğimiz bir dönem oldu. Bu çalışmalarımızı zaman zaman halkımızla paylaştık. 310 kilometre kare bir alandasınız. Şu anda 251 bin hemşerimiz var bizim. Bu şunu getirdi. 2019 yılında 37 meclis üyemiz olacak. Tabi o zamana kadar şu andaki meclis üyelerimizin kaçının orada olacağını bilemeyiz. Yeni gelen arkadaşlarımız 37 kişi gelecektir. Bu da Beykoz’u siyaseten biraz daha zenginleştirmiş olacak. 2019 çok bereketli bir yıl. 3 tane seçimle bir anda karşı karşıyayız.”

BİZ ANLATMAYI ÇOK SEVMEYİZ. BİZ SOYLU BİR İŞ YAPARIZ AMA BAĞIRAMAYIZ

Yücel Çelikbilek şöyle devam etti: “2009’da Beykoz’da vatandaşın derdi mülkiyet ve imardı. Beykoz’un yüzde 90’ı mülkiyetsizdi. Önce Ortaçeşme’de ciddi anlamda sıkıntılar vardı. Vakıf arazileri vardı. Çıkartılan bir kanunla vakıf arazilerini Milli Emlak’la takas ettik. 2009’un sonunda 2B yasası çıktı. Türkiye’nin 1981 yılı öncesi itibariyle büyük bir derdiydi. Bunu bilmeyenler zaman zaman konuşuyorlar. Türkiye’nin her yerinde 2B’ler başka türlü değerlendirildi. Beykoz hariç. Beykoz’un yaptığı çalışma bir destandır. Biz anlatmayı çok sevmeyiz. Biz soylu bir iş yaparız ama bağıramayız. Yaptığımızı yapar, kenara bırakırız. Bizim de işimiz böyledir. Beykoz’da ne kadar çivi varsa çakılan, bu kadroların işidir. Beykoz’un büyük bir bölümünü mülkiyet sahibini yaptık. Biz bu arsaların hepsini üzerinde oturan şahıslara verdik. Elimde yüzde 10 civarında bir pay kaldı. Milli Emlak’ın devretmediği, mahkemelik olan yerler var.  Biz bunları halkımıza vermeye hazırız. Sorunları çözülsün onları da halledeceğiz.”

HALKIMIZA SOSYAL KONUT YAPACAĞIZ

Belediye’nin yapacağı Sosyal Konut çalışmaları hakkında konuşan Başkan Çelikbilek, “Beykoz Belediyesi arsa zengini diye söyleyenler var. Arsamız olsa hemen halkımız için sosyal konut yaparım. Kısa vadeli elimizde tuttuğumuz yerler vardır. Zannedildiği gibi öyle arsa zenginliğimiz falan yok. 5-6 yerde ayrı ayrı projelerimiz var. Bunları hayata geçireceğiz ve 2019’da bu projelerimiz yükselecek. Önemli olan halkın yüzünün gülmesidir.”

2018 YILI AÇILIŞLARIMIZLA RENKLENECEK

Çelikbilek, “Beykoz eski bir ilçedir. Binaları eski, sokakları dar ve kullanılmaz. Bu binalar olası bir depremde bizi taşıyamaz. 12 Mart’ta Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi açılışını yapıyoruz. Orada artık Asımın nesli yetişecek. 17 Şubat’ta tadilatını bitirdiğimiz ve yepyeni bir çehreye bürünen Beykoz Vakfı’nın açılışını yapıyoruz. Son beş yıl giderlerini biz karşılamıştık. Başındaki arkadaş artık başa çıkamadığını söyledi. Şu anda o binaya 1 milyona yakın bir masraf ettik. İncirköy’de Tarihi Türk Evi restorasyonu tamamlanıyor. Çok yakında açılışını yapacağız. Kanuni Kent Ormanı’nda Nikâh Salonu inşaatımız sürüyor. Çok yakında nikâhları orada kıyacağız. Karlıtepe Mesire Alanı bu baharda hizmete açılıyor. Teleferikle birlikte çok kıymetli bir çalışma olarak sizlere hizmet verecek. Alibahadır Okçuluk Merkezi ve Mesire Alanı tamamlandı. Eşsiz bir çalışma oldu. Açılış tarihi belirleyerek duyuracağız. 2018 yılı açılışlarla renklenecek.”  diye konuştu.

DÜZGÜN: “PARAYI BAŞKAN VERMEDİ”

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün,  şunları ifade etti: “2B’lerde fiyatların yüksek olduğu söylendiği zaman, halk toplanıp defterdarlığa gidildi. Ama başkan hepsinin parasını kendisinin verdiğini söyledi. Parayı başkan vermedi. Hanefi Dilmaç verdi, ben verdim, Hızır Yılmaz verdi, Başkan verdi.”

ŞİMDİ 25 TRİLYONA MÜTEAHHİTTEN ARSA ALIYORSUNUZ

Aydın Düzgün şöyle devam etti: “Başkan her aldığı tapuyu üzerindekilere verdiğini söyledi. 811 ada 4 parselde oturanlara para verdiniz, kovdunuz. Şimdi 25 trilyona müteahhitten arsa alıyorsunuz. Kiremitdere’de arsanız var. Yeşil alan yapıyorsunuz. Haberiniz yok. Oraya belki 250-300 tane daire yapılır. 39 ilçede köhne kalmış tek ilçe Beykoz.”

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER ASLA ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Düzgün, “Başkan beni desteklediğini söylüyor. Ben başkana sorulsa en son destekleyeceği kişinin ben olduğumu söyleyeceğine eminim. Şu çok iyi bilinsin ki, önümüzdeki seçimler asla eskisi gibi olmayacak.” diye konuştu.

KAÇMAZ: “YAPILAN PLANLARIN HİÇBİRİ FİZİKİ ŞARTLARA UYGUN DEĞİL”

Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz şunları söyledi: “Belediye Başkanlığımız bugün burada çok önemli bir iş yaptı. Başka belediyelerin böyle program yaptığını bilmiyorum. Bu organizasyon için belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Bizler muhalefette bulunan siyasiler olarak, yapılması gerekenleri söylememiz lazım. Hepimiz Beykoz’da yaşamaya devam etmek istiyoruz. Ancak yapılan planların hiçbiri fiziki şartlara uygun değil. Bu yerel yöneticilerden kaynaklanan bir durum değil. Hem 2B proje alanlarında hem de geri görünüm etkilenme bölgelerindeki hisseli arsalar olan bölgelerde imar uygulamaları hayata geçtiğinde burada mağdur olacak vatandaşlarımızın konut ihtiyacının nasıl karşılanacağını merak ediyorum.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb