reklam reklam reklam
Ana Sayfa Emlak, Gündem, son dakika, Sür Manşet 6 Şubat 2018 2779 Görüntüleme

Çiğdem Mahalle halkı planlarla ilgili toplandı

Çiğdem Mahalle halkı Beykoz Belediyesinde askıya çıkan Beykoz Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi 1. Etap 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planlarıyla ilgili toplandı.

Çiğdem Mahalle halkı Beykoz Belediyesinde askıya çıkan Beykoz Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi 1. Etap 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planlarıyla ilgili toplandı.

Çiğdem Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Yaşatma Derneği’nin organizasyonuyla düzenlenen toplantı OMKA Tesislerinde gerçekleşti. Gönüllü danışman Özgür Temiz vatandaşa bilgi aktardı ve soruları yanıtladı.

Mahalle sakinleri 07 Şubat Çarşamba günü (yarın) sabah saat 10.00’da Çiğdem Mahallesinden Beykoz Belediyesine yürüyerek toplu olarak itiraz dilekçelerini verecekler.

Gönüllü danışman Özgür Temiz şu bilgileri aktardı: “İstanbul’da deprem meselesi açığa çıktı, arsa kalmadı. Buralar kıymetli oldu. Durum böyle olunca da 60 senedir buralarda yaşayan insanların gitmesini sağlamaya çalışıyorlar.”

“Biz de buralarda sizlerin yaşamasının adalete uygun olduğu kanaatindeyiz. 60 senelik bir yerleşimde sorun olabilir ve bu sorun düzeltilmek isteniyor olabilir. O zaman oraya boş arsa muamelesi yapılamaz. Bu plandaki esas problem sizinle plan askıya çıktıktan sonra konuşuluyor olması.  Çünkü bütün bu işlerin öncesinde sizinle istişare edilmesi gerekirdi.”

Temiz şöyle devam etti: “Bahsi geçen kısımda siluet ve konut alanı diye bir ayrım var. Boğaziçi Kanununda emsal hesapları brüt parsel üzerinden yapılır. Brüt parsel, parselin kesinti yapılmamış yeridir. Net parsel ise sadece konut alanıdır. Sizin yeriniz camiye de, parka da gitse eğer belediye toplu bir organizasyon öngörüyorsa sizin parkta kalan evinizin imar hakkını da bir yerde kullanacak. Eğer böyle değilse size kamulaştırma yapması lazım. Bunun dışında bu planda yapı yapılabilecek alan, ticaret alanı. 500 metrekareden az inşaat yapılamaz, denilmiş. Tapu alanların çoğunda 500 metrekare olduğunu sanmıyorum. Bu sizin komşunuzla birleşmenizi gerektiriyor. Eğer toplu davranmazsanız brüt alan net alan meselesinde canının istediği uygulamayı yapıyor.”

Temiz vatandaşların soruları üzerine şu bilgileri aktardı: “İmar planlarında planı yapana itiraz etmeniz gerekir. Binlik planı yapan ilçe belediyesi olduğu için itiraz etmeniz lazım. Hizmet alanına kalan yere konut filan alamazsınız. Ama imar uygulaması yapıp sizi konutta hak sahibi yapabilir, taşıyabilir ya da sizin yerinize kamulaştırma kararı verir. Sizin hissenizi alır size ya sosyal konut gösterir ya da paranızı alır gidersiniz. Bir yerde tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüşmesi için ise, orada imar planı olacak; imar planında konut alanına kalacak.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb