reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 19 Aralık 2018 1331 Görüntüleme

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmamoğlu oldu

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu adaylığı belli olduktan sonra yaptığı açıklamada ”Bu bir başlangıç anı. Hepimiz için çok güzel günlerin başlangıcı” dedi.CHP’nin İstanbul adayı olarak belirlenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk mesajını Twitter’dan verdi. İmamoğlu, ”İstanbul’un geleceği ve İstanbulluların mutluluğu için yola çıkıyoruz. Beni bu göreve layık gören partime, genel başkanımıza ve tüm İstanbullulara içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.Kameralar karşısına geçen İmamoğlu, şunları söyledi:

”Bu bir başlangıç anı. Hepimiz için çok güzel günlerin başlangıcı. Cümlelerime teşekkür ederek başlamak istiyorum. Sevgili eşime, babama, anneme, tüm aileme, Beylikdüzülü hemşerilerime, İstanbul İl Başkanımıza ve partimizin MYK üyelerine, en başta sayın Kılıçaroğlu’na.

Bu önemli bir başlangıç anıdır. Çok güzel bir süreç yaşayalım. İstanbullulara nasıl bir İstanbul istediğimizi anlatacağız. Çok kararlı bir süreci yaşayacağız. Bu yönüyle hazırlıklarımızın İstanbullular’ın geleceği için en üst seviyede, bu ilin içinde olacağı bir sürecin yönetileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Beylikdüzü’nde yarattığımız saygı ortamında ifade ediyorum ki herkesin kalbini kazandığımız gibi tüm İstanbullular’ın kalbini kazanmaya geldiğimizi söylüyorum. Hayırlı olsun. Allah beni kimseye mahcup etmesin.”

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu kimdir?

Ekrem İmamoğlu, 1970 Trabzon doğumlu.

İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan İmamoğlu, muhafazakar/sağ kökenli bir aileden geliyor.

Babası, Turgut Özal’ın kurucusu olduğu Anavatan Partisi’nin (ANAP) Trabzon il kurucularından olan İmamoğlu’nun siyasetle tanışması da ANAP’ta oldu.

Muhafazakar bir aileden gelmesine karşın, kendi anlatımıyla “üniversite yıllarında sosyal demokrat değerleri” benimseyen İmamoğlu, 2008’de aktif siyaset yapma kararı aldığında da, adres olarak CHP’yi seçti.

Aday gösterilmedi, ilçe başkanı seçildi

2009 seçimlerinde de CHP’den Beylikdüzü Belediye Başkan aday adayı oldu.

Aday gösterilmese de, birkaç ay sonra CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı seçildi. 2014 yerel seçimlerinde partisinin adayı olarak girdiği seçimlerde, Beylikdüzü Belediyesi’ni, yüzde 50,83 oyla AK Parti’den alarak başkan seçildi ve hala da bu görevi yürütüyor.

Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb