reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 6 Ocak 2018 1877 Görüntüleme

Halk Eğitim kahvaltı düzenledi

Beykoz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kahvaltı düzenledi.

Beykoz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kahvaltı düzenledi.

İBB Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltıya Kaymakam Ahmet Katırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, STK Başkanları, öğretmenler katıldı.

Sunumunu Ozan Derviş’in yaptığı kahvaltı programında Kaymakam Ahmet Katırcı’ya Beykoz Halk Eğitimi Merkezi adına doğum günü hediyesi olarak kendisinin kara kalem çalışılmış portresi hediye edildi.

Misafirleri selamlayan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Mamur şunları ifade etti: “Biz Halk Eğitim Merkezi olarak 70 başlık altında 3 bin 272 kurs açabiliyoruz. Ancak daha fazla çalışmamız gerekiyor. Ortalama 70 öğretmenimiz var. Beykoz Halk Eğitim Merkezi olarak da 13 başlıkta 128 alanda kurs açtık. Şu ana kadar 2 bin 814 öğrencimiz var. Bu sene okuma yazmadan başlayarak, el sanatları, giyim üretim teknolojileri, spor, görsel sanatlar, müzik ve gösteri sanatları gibi alanlarda kurslarımızı açtık. Beykozluya ulaşmak amacıyla okul aile birliğini daha aktif hale getirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu yıl daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.”

Taner Mert şöyle konuştu: “Bu kurumla tanıştıktan sonra, kurs öğretmenlerimizi ve kursiyerlerimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. Gördüğümüz, yaşadığımız güzel şeyler var. Bizlere bu görevi tebliğ ettikleri için halk eğitim müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bu kurumu daha ileriye nasıl götüreceğimiz düşüncesiyle yola çıktık. Amacımız halk eğitim merkezinin farkındalığını Beykoz’da daha da artırmak. Aile Birliği arkadaşlarımla Beykoz’da gidilmedik kapı bırakmamaya karar verdik. Bol miktarda sergilerimiz, kültür merkezlerinde çalışmalarımız olacak.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay şunları söyledi: “Halk Eğitim Merkezimiz az çalışmıyor. Birçok alanda kurs açıyor ve başarıyla yürütüyor. Ancak görünürlüğü biraz eksik. Bunu tamamlayacağız. Tüm Beykoz halkının azami derecede istifade edebileceği güzel kursları birlikte açacağız. Topyekun kalkınma bütün halkın bilinçlenmesiyle mümkün olur. Bu nedenle halk eğitim merkezlerine ihtiyacımız var. İnsanlar ilerleyen yaşlarında da kendilerini geliştirmeye devam etmeliler.”

BEDES Başkanı Gülay Demirel şunları dile getirdi: “Ben de bir dönem mesleğim olan hemşirelik icabı halk eğitimde hijyen eğitimi vermiştim. Öğretmenlerimizin çok az ücret aldığını öğrendiğimde çok şaşırdım. Bu kadar az ücretle böylesine değerli bir iş yaptığınız için sizleri yürekten alkışlıyorum. Halk eğitimi köy enstitülerine benzetiyorum. Topluma mutluluk saçtığınızı düşünüyorum.”

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı şöyle konuştu: “Halk eğitim bir ihtiyaçtan doğmuştur. Artık halk eğitim olmanın ötesine geçerek, hayat boyu öğrenme haline geldi. Bugün halk eğitim olarak çok iyi bir yerdeyiz. Beykoz Halk Eğitim Merkezi fiziki olarak ilçemize yakışmıyor. Ancak göreve geldiğim günden beri bu konuda ne yapabileceğimi düşünüyorum. Bunu aşmak için oluşturulmuş bir okul aile birliğimiz var.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb