reklam
Ana Sayfa Genel, son dakika, Sür Manşet 7 Ekim 2017 1661 Görüntüleme

Vergi dairesinin taşınması için 45 imza atıldı

Beykoz Vergi Dairesinin tekrar ilçeye taşınması için 45 muhtar imza verdi.

Beykoz Vergi Dairesinin tekrar ilçeye taşınması için 45 muhtar imza verdi.

Beykoz Vergi Dairesinin tadilat sebebiyle Rüzgarlıbahçe’ye sonrasında da Ümraniye’ye taşınmasının vatandaşlara sorun yarattığı gerekçesiyle hazırlanan dilekçeye 45 muhtar imza verdi.

Muhtarlar Derneğinin dernek merkezinde düzenlediği toplantıda konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada vergi dairesinin Ümraniye’de bulunmasının vatandaşın işlerini aksattığı, gecikmelerden dolayı cezalı işlemlere sebep olduğu dile getirildi. Hazırlanan dilekçe Muhtarlar Derneği Başkanı tarafından aktarıldı.

Dilekçede şöyle denildi:

Beykoz Vergi Dairesinin, Beykoz Hükümet Konağında hizmet vermekteyken, tadilat dolayısıyla geçici olarak Rüzgarlıbahçe’ye taşınması sonrası, burada hizmet vermeye devam etmekteyken yeni bir kararla Ümraniye’de hizmet vermeye başlaması, 250 bini aşan nüfusu, 45 mahallesi ve bölgedeki tüm ilçelerin toplamından büyük 313 bin metre karelik geniş bir alana sahip olması sebebiyle, vergi dairesinin ilçemizden alınması mevcut sorunlarımızın artmasına sebep olurken, ilçe halkımızı da karamsarlığa yönlendirmektedir.

İlçemizden vergi dairesinin taşınması, yasa gereği mükellef olan vatandaşlarımızın yükümlülüklerini yerine getirmesi aşamasından haddinden fazla zorlayıp, mevcut işlerini aksatmasına veya gecikmeye uğrayıp cezalı işlemle baş başa kalmaya zorlamaktadır.

Yoğun kış şartlarıyla beraber ilçemizin yaşamsal birçok sorunu bulunurken, bu sorunların bırakın çözümünü, yazışma aşamasının birçoğunda bile vergi dairesine gitmek zorunda olmaktadırlar.

Devletimiz vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek amaçlı hep yeni projeler üretmeye çalışırken, müdürlüğümüzün ilçemizin ön analizini yapmadan hayata geçirdiği bu uygulamanın bizleri ne denli mağdur ettiğinin, yeniden bizzat arazide ilgili kurumlar ile istişare yaparak değerlendirmeye alınmasını istiyoruz. Talebimiz yerine getirildiğinde, mağduriyetimiz tüm hatlarıyla görüşülebileceği gibi ilçemize gelen heyetinize, mağduriyetimizle ilgili detaylı bilgilendirme de yapmaya hazırız.

İşin özünde vergi dairemizin Ümraniye’ye taşımasıyla ilgili mağduriyetimizi aktarmaya çalıştık. Sokaktaki vatandaşımızın birinci muhatap olduğu ve bizzat oylarıyla seçtiği 45 mahalle muhtarı olarak mühürlerimizle birlikte imza altına aldığımız talebimizi aktardık.

Vergi dairemizin ilçemizdeki uygun bir yere alınmasını konusundaki talebimizi arz ederiz.

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

SU

SU

Tema Tasarım | AnatoliaWeb