Beykoz’un Çubuklu Mahallesi’nde yıllardır süren mülkiyet sorunu, yargı sürecinin tamamlanmasıyla birlikte mahalle sakinlerini zor bir durumla karşı karşıya bıraktı. Torun Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, açılan tapu davasının aleyhlerine sonuçlanmasının ardından evlerini terk etme riskiyle karşı karşıya kaldı.
Çubuklu Mahallesi 821 ada üzerinde yer alan 1, 2, 3, 10, 12, 14 ve 17 numaralı parsellerde bulunan konutlarda yaşayan vatandaşlar, 1980’li yıllarda satın aldıkları arazilere kendi imkânlarıyla ev inşa ettiklerini belirtiyor. Ancak söz konusu arsaların miras yoluyla kendilerine ait olduğunu iddia eden kişiler tarafından açılan davanın kazanılması, mahalle halkını büyük bir belirsizliğe sürükledi.
Yıllar boyunca altyapı hizmetlerinin sağlanması için hem maddi hem de fiziksel olarak çaba harcadıklarını ifade eden bölge sakinleri, benzer yerleşimlerin Beykoz genelinde yaygın olduğunu vurguluyor.
Tapuların kendi üzerlerine geçirilmesi için defalarca resmi başvuruda bulunduklarını ve gerekli bedelleri ödemeye hazır olduklarını dile getiren vatandaşlar, bu girişimlerinden sonuç alamadıklarını söylüyor.
Öte yandan, 2018 yılında yürürlüğe giren İmar Barışı düzenlemesinden de devam eden dava süreci nedeniyle yararlanamadıklarını belirten mahalle sakinleri, tapu sahipleriyle kurdukları temaslardan da somut bir sonuç elde edemediklerini ifade ediyor.
2018 yılında açılan dava, yerel mahkeme ve istinaf sürecinin ardından 9 Nisan 2026 tarihinde Yargıtay tarafından da onanarak kesinleşti. Böylece mahalle sakinleri açısından hukuki süreç tamamlanmış oldu.
Yaşanan gelişmeler sonrası gözler çözüm için kamu kurumlarına çevrildi. Vatandaşlar, özellikle Beykoz Belediyesi’nin devreye girerek mevcut hak sahiplerini mağdur etmeyecek bir ekonomik modelle arazileri satın almasını talep ediyor.
Ayrıca bölgede planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarına söz konusu parsellerin de dahil edilmesini isteyen mahalle sakinleri, zamanlarının daraldığını ve tahliye edilme korkusu yaşadıklarını dile getiriyor.
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
İSTANBUL
ADANA
ADIYAMAN
AFYON
AĞRI
AKSARAY
AMASYA
ANKARA
ANTALYA
ARDAHAN
ARTVİN
AYDIN
BALIKESİR
BARTIN
BATMAN
BAYBURT
BİLECİK
BİNGÖL
BİTLİS
BOLU
BURDUR
BURSA
ÇANAKKALE
ÇANKIRI
ÇORUM
DENİZLİ
DİYARBAKIR
DÜZCE
EDİRNE
ELAZIĞ
ERZİNCAN
ERZURUM
ESKİŞEHİR
GAZİANTEP
GİRESUN
GÜMÜŞHANE
HAKKARİ
HATAY
IĞDIR
ISPARTA
İSTANBUL
İZMİR
KAHRAMANMARAŞ
KARABÜK
KARAMAN
KARS
KASTAMONU
KAYSERİ
KIRIKKALE
KIRKLARELİ
KIRŞEHİR
KİLİS
KOCAELİ
KONYA
KÜTAHYA
MALATYA
MANİSA
MARDİN
MERSİN
MUĞLA
MUŞ
NEVŞEHİR
NİĞDE
ORDU
OSMANİYE
RİZE
SAKARYA
SAMSUN
SİİRT
SİNOP
SİVAS
ŞANLIURFA
ŞIRNAK
TEKİRDAĞ
TOKAT
TRABZON
TUNCELİ
UŞAK
VAN
YALOVA
YOZGAT
ZONGULDAK
Beykoz Çubuklu’da Tapu Davası Krizi: Mahalle Sakinleri Tahliye Riskiyle Karşı Karşıya
Beykoz’un Çubuklu Mahallesi’nde yıllardır süren mülkiyet sorunu, yargı sürecinin tamamlanmasıyla birlikte mahalle sakinlerini zor bir durumla karşı karşıya bıraktı. Torun Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, açılan tapu davasının aleyhlerine sonuçlanmasının ardından evlerini terk etme riskiyle karşı karşıya kaldı.
Etiketler:
Yorumlar
Benzer Haberler
-
Şehit Annesinin Yol Sorununa Hızlı Müdahale
-
SİYASETE AÇIK MEKTUP
-
Beykoz’da üç gün sürecek elektrik kesintisi: İşte mahalle mahalle detaylar
-
Beykoz’da 19 Mayıs coşkusu Demet Akalın konseriyle taçlandı
-
19 Mayıs coşkusunda çifte kutlama: Özlem Vural Gürzel’e sürpriz doğum günü
-
CHP Beykoz’dan 19 Mayıs’ta Anlamlı Buluşma
-
Beykoz’da 19 Mayıs Coşkusu Paşabahçe Stadı’na Taştı
-
AK Parti Çevre Komisyonunda Beykoz’tan iki isim
-
Beykoz’da 19 Mayıs’a Özel Çifte Açılış
-
BANDIRMA VAPURU-1
-
BEYKOZ’DA 1 MİLYON 700 BİN FİDE TOPRAKLA BULUŞUYOR!
-
Beykoz Belediyesi, Favori Beşiktaş Karşısında Direnemedi