reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 25.02.2024 3764 Görüntüleme

ÇİRKİN REKABET

Ligin bitmesine 11 hafta kala Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki yarış nefes nefese devam ediyor ve bu yarış son haftaya kadar devam edeceğe benziyor. Yarışın böyle devam etmesi iki kulüp yöneticilerini daha da hırçınlaştırarak söylemleri ile taraftarları kamplaştırmalarına sebep oluyor, bu nereye kadar böyle devam edebilir bilinmiyor. Sezon sonunda hangi takım şampiyon olursa olsun diğeri şampiyonluğun kendilerinden çalındığını söyleyerek değersizleştirmeye çalışacaklarını şimdiden görüyoruz.

Fenerbahçe Kasımpaşa maçının uzatma dakikalarında Fenerbahçe lehine verilen penaltı için futbolcular, VAR hakemleri, spor yorumcuları ve Galatasaraylı yönetici ve taraftarlar hariç diğer futbol camiası “Penaltı” derken Galatasaray kulübü Fenerbahçe kulübünü suçlayarak Çirkin eller tarafından verilen penaltı olarak yorumluyor. Eğer gerçekten çirkin el varsa; Ferdi’nin ceza sahası içinde düşürülmesine daha erken penaltı verilir kimse de neden penaltı verildi sorusunu soramazdı değil mi? Hatta son dakika böyle bir pozisyon yaşanacağını kim ve nasıl garanti edebilirdi.

Diğer taraftan Fenerbahçe kulübü de Galatasaraylı golcü Mauro Icardi’nin MKE Ankaragücü-Galatasaray müsabakasındaki tribünlere karşı yaptığı hareket sebebiyle “tedbirsiz olarak” Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmesinin taraflı bir karar olduğunu deklere ediyor. Daha önce benzer hareketler sebebiyle tedbirli olarak sevk edilmesi gerekirken kollandığını öne sürerek hem Galatasaray’ı hem de Futbol Federasyonu’nu suçlaması penaltıya karşı misilleme anlamı taşıyor gibi.

Bu konuları bir tarafa bırakıp Manchester United’i yendikten sonra dört kupaya talip ilan edilen takımın Şampiyonlar liginde gurubundan çıkamayıp, Avrupa kupasında kasaba takımı karşısında play-off turunu geçememesi, bizim spor yazarlarının yarattığı algının çökmesi değil de nedir, aynı algı Konferans liginde Fenerbahçe için yaratılmaya çalışılmıyor mu?

Yoksa gerçek bizim ligimizde oynanan futbolun kalitesizliği ile beraber sezon başı kadro oluştururken yapılan yanlışlar ve Devlet baba borçlarımızı nasıl olsa erteler diye yaşlanmış hatta bir yığın sakat eski şöhretleri transfer ederek milyonları savuran yöneticilerimizden kaynaklanıyor olmasın.

Hoşça kalın,

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb