reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 9 Ocak 2024 371 Görüntüleme

Beykoz’da mülkiyet sorunu çözülemeyen mahalle

Yıllardır tapu almak için mücadele eden Çiğdem Mahallesi sakinleri yaklaşan yerel seçimler öncesi yine hareketlendi.

Yıllardır tapu almak için mücadele eden Çiğdem Mahallesi sakinleri yaklaşan yerel seçimler öncesi yine hareketlendi.Mahalle halkı uzun süredir alamadıkları tapularını alabilmek için Beykoz Belediyesi’ne gitti. Beykoz Belediyesinden sorunlarına çözüm üretilmesini isteyen vatandaşlar CHP ve AK Parti Gruplarını ziyaret etti.

Mahalle Muhtarı Murat Erdal’ın öncülük ettiği vatandaşlar, Beykoz Belediye Meclisi Ocak 2024 1. Oturumunu da takip ederek, bölgede Beykoz Belediyesi’ne ait parsellerin hak sahiplerine verilmesini istedi.

Çiğdem Mahalle Muhtarı Murat Erdal yapmış olduğu açıklamada, söz konusu vatandaşların tapu taleplerinin 3 ayrı kurumu ilgilendirdiğini, Beykoz Belediyesi’ni ilgilendiren kısmın ise 2B arazilerinin vatandaşlara satıldığı sırada ekonomik gerekçelerle tapularını almayan yüzde 20’lik kesim olduğunu söyledi.Muhtar Erdal, söz konusu Beykoz Belediyesi’ne ait parsellerin piyasa fiyatlarından satılmasının krizi derinleştireceğini, daha önce satılan yerlere belirlenen fiyatlarının üzerine TEFE, TÜFE oranlarının yansıtılarak satılmasını istediklerini dile getirdi.

Öte yandan yine bölgede İBB ve Milli Emlak’a ait parseller olduğunu kaydeden Murat Erdal, İBB Meclis üyelerinden İBB Meclisine parsellerin kullanıcılarına satılmasına ilişkin önerge vermelerini istediklerini ifade ederek, Beykoz Belediye Meclisinde, İBB’ye ait arazilere ilişkin herhangi bir işlem yapılamayacağının kendilerine söylendiğini vurguladı.Bölgede tapulandırma işlemi yapılmadan imar planı yapılmasının ciddi mağduriyetler oluşturacağını düşündüklerini, imar planları yapılacaksa da hak sahiplerinin hukuki haklarının güvence altına alınarak yapılmasını istediklerini söyleyen Murat Erdal, Beykoz Belediyesi’ne sorunlarını anlattıkları bir dilekçe verdiklerini belirtti.

Murat Erdal yine Çiğdem Mahallesi ve Soğuksu Mahallesini kapsayan 249/2 parsel üzerindeki 160 dönümlük arazinin mahkeme sürecinin devam ettiğini ve takip ettikleri 9 Ocak 2024 günü yapılan duruşmada bir sonraki duruşmanın 14 Mayıs’ta yapılmasına karar verildiğini söyledi.

9 Ocak’taki duruşmada, yapılan keşif sonrası bilirkişilerin hazırlamış olduğu rapora karşı tarafın avukatlarının itiraz ettiğini söyleyen Erdal, yeniden bilirkişi raporu yazılması için duruşmanın ertelendiğini belirtti.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb