reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 15 Aralık 2023 560 Görüntüleme

Demirel’den Hasanoğlu’na :“Beykoz Riva Deresinin ıslahı Devlet Su İşlerine aittir”

İBB ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Gülay Demirel, geçmiş dönemlerde imzalanan bir belgeyi açıklayarak Riva Deresinin ıslah çalışmalarının Devlet Su İşlerine ait olduğunu söyledi.

İBB ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Gülay Demirel, geçmiş dönemlerde imzalanan bir belgeyi açıklayarak Riva Deresinin ıslah çalışmalarının Devlet Su İşlerine ait olduğunu söyledi.

İBB Meclisi’nde Sadullah Hasanoğlu’nun Riva Deresi sorusuna yanıt veren Meclis Üyesi Gülay Demirel, dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bayındırlık İskan Bakanı Mustafa Demir, Çevre ve Orman Bakanı Profesör Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş, Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Akif Özkaldı ve İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural’ın imzaladığı belgeyi açıkladı.Demirel, “Bu belgede ne diyor biliyor musunuz bu protokolde? Riva Deresi’nin tümünün ıslahı Devlet Su İşleri tarafından yapılacaktır. Buna rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi değerli başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun kent vizyonuyla kim ne yaptı önemli değil yapılabilecek ne varsa hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız anlayışıyla çalışmalarına devam etmiştir. Riva atık su havzasında 7,5 kilometre atık su tüneli 36 kilometre atık su şebeke ve kolektör hattı planlamış olup işin yer teslimi yapılmıştır. İzin süreçleri devam etmektedir. Riva atık su havzasında planlanan tesislerle ilgili birçok çalışmamız var. Paşaköy İleri Biyolojik atık su tesisleriyle ilgili dış kredili işler kapsamında dış kredi onay süreci devam ediyor.” dedi.

“İstanbul’a yapacağınız en önemli hizmet olacaktır”

Bölgedeki çalışmalara ilişkin onay ve izin süreçlerinin devam ettiğini belirten Gülay Demirel, şunları söyledi: “Zerzevatçı, Örnekköy, Mahmut Şevket Paşa, Ali Bahadır mahallelerini kapsayan Riva merkez projesinde yine onay süreci bekliyoruz. İzin süreleri devam etmekte. Koçullu Mahallesi hakeza Reşadiye, Göllü, Öğümce ve Kılıçlı Mahalleleri bu çalışmalardan bekleyen, onaylardan dolayı muzdarip burada siz halka hizmet anlayışıyla yola çıkacaksınız. Lütfen bu onay süreçlerini merkezi hükümete baskısını yapın. Bu da sizin İstanbul’a yapacağınız en önemli hizmet olacaktır.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb