reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 14 Ekim 2023 825 Görüntüleme

CHP Beykoz’dan AK Parti’ye 1/1000’lik planlar için açık çağrı

CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan yaptığı basın açıklamasında 1/5000'lik planların tamamlandığını, 1/1000'lik planların yapılması için Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'a ve AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç'a çağrıda bulundu.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan yaptığı basın açıklamasında 1/5000’lik planların tamamlandığını, 1/1000’lik planların yapılması için Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a ve AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç’a çağrıda bulundu.

Taştan ilçe yerel basınıyla paylaştığı basın açıklamasında konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

Bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediyemizde yapılan oylama sonucu 1/5000 ölçekli Beykoz Boğaziçi Geri görünüm ve Etkilenme Bölgesi koruma amaçlı nazım imar planları CHP Meclis Üyelerimizin de desteğiyle oy birliğiyle kabul edildi.

Dün planlara yapılan itirazlara “reddinin kabulü” ve planların “yürürlüğe girmesi” için, Beykoz halkı için “evet” dedik.

Yıllardır partimize “hiçbir şeye, Beykoz için atılan hiçbir adıma evet demediniz” iftiralarında bulunanlara sesleniyorum.

Siyasi menfaat ve çıkarların öncelendiği, 15 yıldır İBB’nin raflarında bekletilen 2. etap 1/5000’lik planlar İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile Meclis Üyelerimizin güçlü desteği ve özverili çalışması sonucu kabul edilerek İBB’yi ilgilendiren bölümü tamamlanmıştır.

Artık Beykozlunun planlarında eksik kalan 1/1000’lik planlarının yapılması gerekmektedir. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a ve AKP Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç’a sesleniyorum. Gelin siz de bir el uzatın, Beykoz’un geçmişinde bir kara deliğe dönüşen imar planı çıkmazından vatandaşlarımızı çıkartarak nefes aldıralım.

Bugüne kadar Beykoz’da yapılan imar planı çalışmaları incelendiğinde görüyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi halktan yana olmuş ve imar çalışmalarıyla “cana” hitap ederken, AKP’nin bu konudaki çalışmalarının “cebe” hitap etmeye çalıştığı anlaşılmaktadır. Bu konunun takdirini elbette ki Beykoz halkının kendisi yapacaktır.

Bu vesileyle açık bir çağrıda bulunuyorum. Yıllarca Beykoz’a, Beykoz halkı için yapılan çalışmalara “evet” dememekle bizleri suçlayanlara sesleniyorum. Sıra sizde!

Vatandaşlarımız için, Beykoz için, bu güzel ilçemiz ve şehrimiz için 1/1000’lik planların yapımını başlatarak çağrımıza ses verecek misiniz? Yoksa bir kez daha Boğazın Çocuklarının geleceğinden, can güvenliğinden, ömründen mi çalacaksınız?

Planların tamamlanmasında emeği geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na ve Meclis Üyelerimize Beykoz halkı adına teşekkür ediyorum.

Mahir Taştan

CHP Beykoz İlçe Başkanı

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb